Browse By

Pripomočki za ustvarjanje simfonije v kuhinji

Moderna kuhinja je lahko danes, s pomočjo ustrezne opreme, kraj za ustvarjanje pravih kulinaričnih podvigov in učenja novega znanja. Med najpomembnejšimi napravami, ki jih vsak moderen kuhar potrebuje, so kuhalne plošče ter prav tako vgradne pečice, v katerih se ustvarja prava simfonija. V članku vam bomo predstavili najnovejše in najbolj inovativne modele pečic in plošč ter njihove funkcije, ki so produkt različnih blagovnih znamk in katere lahko kupite preko različnih prodajnih mest, kot je to na primer A1.

Ti pripomočki bodo vašim kuharskim podvigom dodali povsem novo dimenzijo in tako boste z našo pomočjo lahko izbrali prave aparate, ki vam bodo olajšali pripravo vsakega obroka in omogočili, da boste svojim jedem dodali tisto pravo noto okusa, vonja in barve.

Inovativne vgradne pečice

V prvi vrsti imajo vgradne pečice številne prednosti, zakaj jih dodati tudi v svojo kuhinjo:

 • ker so veliko manj opazne,
 • imajo eleganten videz,
 • so primerne za postavitev na kakršnikoli višini.

Tukaj je treba vzeti v zakup, da so, ker so narejene moderno in varčno, zanje treba plačati malenkost višjo ceno, kot za samostoječe oblike. Ker pa vsi vemo, da je tehnologija visoko napredovala, danes vgradne pečice več niso le navadne, vendar imajo številne dodatke, možnosti večstopenjskega pečenja, varčno porabo ipd. Kadar boste šli v nakup, se boste morali odločiti, katero vrsto le-te si želite za ustvarjanje, v svoji lastni kuhinji.

Vrste vgradne pečice s številnimi funkcijami

Predstavljamo vam 3 vrste, ki so med svojimi vrstniki najpogosteje uporabljene:

 • Na vroč zrak: katere prednost je vgrajen ventilator, ki zrak širi po celotnem prostoru pečice in ji tako omogoča večjo zmogljivost ter enostavnejši rezultat pečenja.
 • Električne vgradne pečice s klasičnim segrevanjem: to je vrsta, ki ima zgornje in spodnje grelo z lastnostmi plinske pečice, le da je ta priključena na elektriko.
 • Parna: najnovejši princip pečenja raznolike hrane, katere prednost pa je ta, da na principu segrevanja s pomočjo pare, živilom ohranja hranljive snovi ter vitamine.

Ob nakupu vgradne pečice vam priporočamo, da že okvirno veste, kakšne funkcije, kapaciteto ter energijski razred, želite, da, vsebuje. Tako si veliko bolj olajšate nakup in prav tako vam lahko strokovnjak veliko bolj zmanjša izbiro in se osredotoči le na tiste, ki se skladajo z vašimi potrebami in željami.

vgradne pecice

Eksperimentiranje s pomočjo kuhalne plošče

Jedi so v 90 odstotkih veliko bolj okusne, pripravljene iz ponve, se strinjate? Kadar uporabite kuho iz kuhalne plošče, imate veliko več svobode za dodajanje ali popravljanje jedi, zato lahko ustvarjate pravo harmonijo okusov. Seveda pa morate biti pri kuhanju veliko bolj pazljivi, saj lahko hitro gre kaj čez lonec. Da bo izkušnja po vaših željah, pa je tukaj na voljo kar 5 vrst plošč, ki zagotovo zadovoljijo vaše potrebe:

 • plinska,
 • električna,
 • steklokeramična,
 • indukcijska in
 • kombinirana

Slednja je za številne gospodinje ena najboljših izbir, saj jim omogoča več svobode, in v primeru, kadar enega od energentov zmanjka, lahko še zmeraj z drugim normalno opravlja svoje delo. Zagotovo pa so v zadnjem času veliko bolj popularne indukcijske ter steklokeramične kuhalne plošče, opremljene s tremi ali štirimi kuhališči. Prav tako pa so na voljo majhne vrste, z enim kuhališčem, katere so prenosne in jih lahko vzamete s seboj kamorkoli – glejte le, da boste imeli možnost električnega priključka.

Tudi majhne so močne in izredno zmogljive, saj imajo na voljo kar osem stopenj za nastavitev jakosti, kar pomeni, da se ogrejejo od 80 do 240 stopinj Celzija. Deluje enako kot normalne velike kuhalne plošče, le da je ta priročna in majhna.

vgradne pećice (1)

Kombinacija plošče ter pečice bo dvignila kakovost in videz

Danes, ko so pripomočki že nekoliko dostopnejši, boste lahko zlahka dobili komplet, ki vsebuje kar obe napravi za relativno ugodno ceno. Dobite jih lahko že pri številnih posrednih podjetjih, kot je na primer podjetje A1. Tako boste lahko izbirali med znanimi proizvajalci, med drugim: Beko, Bosch, Electrolux, Samsung, Tesla, Candy in druge.

kuhalne plošče1 (3)

Proračun in nakup

Svetujemo vam, da si pred samim nakupom pogledate razpoložljivost, vrste, modele in cene kar preko spleta in si tako lažje zadate, kakšen izkupiček ste pripravljeni odšteti za izbrane izdelke. Če ste pa eden izmed tistih, ki zelo radi kupujejo preko spleta, pa imate morda tudi kakšno prednost, med drugim je to včasih hitrejša dobava, izbira plačila (na obroke, direktna bremenitev ipd.), in pa vsekakor izogib dolgih vrst in čakanje na prostega svetovalca.

 

Okvirne cene pripomočkov

Dostopne kuhalne plošče so na voljo že od 35 € in vse tja do 330 €, medtem, ko boste eno vgradno pečico lahko izbirali v razmerju od 260 € do 640 €. Je pa s ceno povezano veliko stvari, med drugim zmogljivost in pa funkcije, ki vam jih omogoča.

kuhalne plošče (3)

Nasveti za čiščenje in vzdrževanje

Ker vemo, da so kuhalne plošče, zraven pečice, elementi, na katerih se običajno nabere največ umazanije, zahtevata natančno in redno čiščenje, če ju želimo uporabljati trajnostno. Redno čiščenje bo prihranilo na energiji, zdravju in hrana bo veliko lepše in enakomerno pripravljena. Svetujemo vam, da čistite redno, po vsaki ali vsaki tretji uporabi, z blagimi čistili, s katerimi ne poškodujete vrhnje plasti.

Ker je izbira pestra in so si različni aparati zelo podobni, ne odlašajte in povprašajte za mnenje strokovnjaka, ki vam bo z veseljem priporočal najprimernejše izdelke iz svoje ponudbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *