Browse By

Umetnost kombiniranja nakita

Nakup nakita je lahko zabavno in edinstveno doživetje, saj nam omogoča, da izrazimo svoj osebni slog in dodamo piko na i k naši izbrani garderobi. Pri izbiri nakita bodite pozorni na svoj osebni slog in priložnost, ko ga boste nosili. Za vsakdanje opravke in sproščene priložnosti so lahko zelo primerni manjši in preprosti kosi nakita, kot so verižice z drobnimi obeski in nevpadljivi uhani.

Nakit (4)

Kombinacije za vsako priložnost

Pri kombiniranju nakita poskušajte ustvariti uravnotežen videz. Če nosite večjo in bolj vpadljivo zapestnico, izberite bolj nežen in prefinjen prstan ali ogrlico. Nasprotno, če želite poudariti svoj vrat, se odločite za izrazitejšo ogrlico in nekoliko manjše uhane. Pomembno je, da se nakit med seboj dopolnjuje in ne tekmuje.

Pri izbiri nakita za posebne priložnosti se lahko odločite tudi za večje in bolj opazne kose, kot so t.i. »statement« uhani ali obroči. Takšen nakit lahko poudari vašo osebnost in vam doda dodatno samozavest. Pri tem pa bodite pozorni, da ne pretiravate, saj je lahko manj včasih več. Lahko si preverite nakit Zlatarna Celje za navdih in primere kombiniranja različnih vrst nakita.

Nakit 1

Različni stili uhanov

Viseči uhani so lahko izjemno privlačni in poudarijo vratno linijo. Običajno najbolje pristajajo osebam z ovalnim ali obliko srca obraza. Ta vrsta uhanov lahko tudi izravnajo in ožijo videz širšega obraza. Na drugi strani pa se manjši uhani pogosto bolje podajo osebam z okroglim obrazom, saj lahko dodajo višino in poudarijo ličnice. Obročasti uhani pa so vsestranski in lahko pristajajo različnim oblikam obraza, vendar so običajno posebej privlačni pri osebah z ovalnim obrazom. Kakorkoli že, pri izbiri uhanov je vedno pomembno, da se osredotočite na svoj osebni slog in udobje, saj je to najpomembnejši dejavnik pri nošenju nakita.

Nakit 2 (1)

Ogrlice za vsakogar

Visoke ogrlice v “choker” stilu so zelo vsestranske in lahko pristajajo različnim oblikam obraza. Vendar so še posebej primerne za osebe z daljšim vratom, saj ga lahko vizualno skrajšajo in poudarijo. Po drugi strani pa daljše ogrlice odlično pristajajo osebam z krajšim vratom, saj lahko ustvarijo videz dodatne dolžine in eleganco.

Pri kombiniranju oblačil z visokimi ogrlicami je priporočljivo, da nosite oblačila z izrezom, ki poudari vaš vrat. To je lahko na primer majica ali obleka z okroglim izrezom ali V-izrezom. S tem boste ustvarili uravnotežen videz in poudarili lepoto visoke ogrlice.

Pri daljših ogrlicah pa se lahko igrate z različnimi slogi oblačil. Daljše ogrlice odlično dopolnjujejo oblačila z globokimi izrezi ter tunike in maksi obleke. Pomembno je, da kombinirate oblačila in nakit na način, ki poudarja vašo osebno eleganco in udobje.

Nakit 3

Bodite pozorni na materiale

Pri kupovanju nakita bodite pozorni tudi na materiale. Izberite kakovosten nakit, ki se bo obdržal dlje časa in ne bo povzročal alergijskih reakcij. Kovinski nakit naj bo primeren za vašo kožo in se izogibajte nakitu, ki povzroča srbečico ali draženje.

Nakupovanje nakita je lahko zelo zabavno in nepozabno doživetje. Ne bojte se eksperimentirati z različnimi stili nakita in se prepustite svoji osebni izbiri. Zapomnite si, da je najpomembneje, da se v nakitu počutite samozavestno in udobno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *