Browse By

Ali toplotna črpalka zrak voda povzroča hrup?

Po napornem delavniku se vsi radi vrnemo domov v mirno domače okolje, brez hrupa in ostalih motečih dejavnikov, da si lahko naberemo moči za naslednji delovni dan. Toplotna črpalka zrak voda je odlična rešitev za zmanjšanje stroškov skozi ogrevalno sezono, kot tudi za zmanjšanje stroškov ogrevanje sanitarne vode skozi celotno leto. Vendar pa moramo biti pozorni, saj hrup toplotne črpalke zrak voda lahko zmoti naš počitek.

Zato moramo, preden se odločimo, da bo toplotna črpalka zrak voda glavno gonilo ogrevalnega sistema v naši hiši, dobro razmisliti, kam jo bomo postavili, da hrup toplotne črpalke zrak voda ne bo preveč moteč. Včasih je potrebno razmisliti, da istočasno, kot se vgrajuje toplotna črpalka zrak voda, vgradimo tudi dodatne dušilce zvoka.

Dejstvo je, da je najbolje, da se toplotna črpalka zrak voda vgrajuje pod strokovnim vodstvom osebe, ki ima dolgoletne izkušnje na tem področju in ki točno ve, kaj je potrebno narediti, da hrup, ki ga toplotna črpalka zrak voda povzroča s svojim delovanjem, ne moti normalnega bivanja v stanovanjski hiši, v katero je toplotna črpalka zrak voda vgrajena. Kljub morebitnemu dodatnemu strošku, ki jo povzročijo dušilci zvoka, se vgradnja te črpalke vseeno splača, saj se strošek same investicije zelo hitro povrne.

Saj je glavni energent, ki ga za svoje delovanje toplotna črpalka zrak voda izkorišča, zunanji zrak, ki pa je brezplačen in se nam na ta način ogrevanje sanitarne vode skozi celo leto, kot tudi ogrevanje vseh prostorov skozi ogrevalno sezono, zelo zniža in na ta način na dolgi rok veliko privarčujemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *