Browse By

Ayurvedska masaža je osvojila srca tistih, ki se radi masirajo

Ljudje se radi razvajamo. Ponavadi si razvajanje privoščimo kar doma v topli kopeli ali pa odidemo v kako savno ali pa si vsaj enkrat na mesec privoščimo masažo. Na slovenskem trgu je ogromno ponudbe v povezavi z masažami za naše telo. V zadnjem času pa je izjemno priljubljena t. i. ayurvedska masaža, ki se lahko pohvali z izjemnimi rezultati. Tisti, ki so tovrstno masažo že preizkusili, lahko povedo, da gre za posebno vrsto masaže, ki je ne boste pozabili in se boste zanjo še večkrat odločili.

Ayurvedska masaža je nastala na podlagi ayurvede, to je vede o življenju. Beseda je indijskega izvora, od koder ayurvedska masaža tudi izhaja. Temelji na tem, da je potrebno skrbeti tako za naše telo kot tudi za našo dušo. Na podlagi testa, s katerim ugotovimo, katere vrste človek smo, pa potem maserji na nas opravijo masažo, ki pripada vrsti ayurvedska masaža. Masaža se izvaja po posebnem postopku, in sicer s toplimi zeliščnimi olji, ki še dodatno pripomorejo k odličnemu rezultatu. Ayurvedska masaža pa se ves čas izvaja tudi po načelu indijske medicine.

Poudariti moramo tudi, da tovrstno masažo lahko opravlja le izkušeni terapevt, ki se je izobraževal za tovrstno masažo, saj ayurvedska masaža zahteva veliko znanja ter tudi ročnih spretnosti. Po tej masaži se v našem telesu ponovno vzpostavi ravnovesje v našem telesu. Posledično je naše življenje bolj aktivno, predvsem pa bolj zdravo. Ayurvedska masaža je masaža, ki bi si jo moral privoščiti prav vsak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *