Browse By

Brez mobilne telefonije bi bil svet popolnoma drugačen

Si sploh predstavljate, da mobilna telefonija ne bi bila prisotna v naših življenjih? Verjetno je res zelo malo takšnih, ki si to sploh lahko predstavljajo, saj se danes nanjo naslanja in opira skoraj da vsak od nas in le redki si sploh smejo privoščiti, da na telefon ne bi bili dosegljivi, tako zelo je mobilna telefonija spremenila naša življenja.

Seveda pa je mobilna telefonija prinesla v naša življenja veliko sprememb, nekatere so pozitivne, druge negativne. Največja negativna sprememba, ki jo je mobilna telefonija prinesla v naša življenja, je ta, da smo ves čas dosegljivi, v kolikor pa smo kakšno uro ali pa morda dve nedosegljivi, pa se kaj hitro pojavijo vprašanja, če je z nami vse v redu. Seveda pa ta konstantna dosegljivost na telefon pomeni tudi, da se ves čas obremenjujemo s tem, kje imamo telefon, ali smo ga vzeli s seboj ali pa smo ga kje pozabili in še veliko je ostalih velikih s konstantno dosegljivostjo povezanih vprašanj. Po drugi strani pa je prednosti, ki nam jih je mobilna telefonija prinesla, veliko več.

Mnogo lažje se ja na primer možno dogovoriti za takšna ali drugačna srečanja, veliko lažje najdemo kakšno lokacijo, ki nam je bila sicer popolnoma neznana, da o tem, kako bolj uspešno je poslovanje podjetij sploh ne govorimo. Marsikatera dejavnost skoraj da ne bi mogla sicer obstajati, če mobilna telefonija ne bi bila na voljo, še več poslovnih dejavnosti pa bi bilo izredno otežkočenih in bi podjetja komaj da poslovala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *