Browse By

Indijski trpotec ureja prebavo in pomaga pri hujšanju

Za indijski trpotec je znano, da vsebuje največ v vodi topnih vlaknin in zato je najbolj primeren za čiščenje črevesja in tudi hujšanje. Razlog je v tem, da indijski trpotec v vodi ali kateri drugi tekočini nabrekne, v želodcu pa se ustvari okoli njega prav posebna sluz, ki zato v črevesju ustvari prav poseben film, ki enostavno drsi in pobira neželene in nepotrebne snovi po sluznici. To seveda tudi pomeni, da pomaga pri zaprtosti, hkrati pa tudi pri driski, saj sluznico umirja. Ker pa je indijski trpotec tudi zelo topen, pomeni da dobro nabrekne, kar pomeni, da daje tudi zelo dober občutek sitosti, kar je še posebej všeč vsem tistim, ki želijo izgubiti nekaj kilogramov. Indijski trpotec Malinca podjetja pa je v primerjavi z drugimi ponudniki boljši v tem, da je ekološko pridelan in pakiran pod nadzorom in je tako primeren tudi za vse tiste, ki morajo uživati hrano brez laktoze.

indijski trpotec psilium

Indijski trpotec ne vsebuje glutena

Glede na to, da je vedno več alergij in intolerance na gluten, je zelo pomemben podatek tudi, da indijski trpotec ne vsebuje glutena. Tako ga lahko uporabljate tudi za mnogo receptov in jedi, kjer uporabljamo gluten zaradi zgoščevanja. Če pa glutena ne smete uporabljati, pa le uporabite indijski trpotec Malinca podjetja, saj ste lahko prepričani, da bolnik, ki ima alergijo ali intoleranco na gluten, ne bo imel nobenih neželenih učinkov, ko ga bo zaužil.

Indijski trpotec priporočljiv tudi na potovanju

Če imate s potovanjem vedno povezane prebavne težave, ko večino ljudi muči zaprtost, potem indijski trpotec le vzemite vedno s seboj. Tistih 100 g ali pa 200 g v priročni vrečki se vedno najde še prostora v prtljagi, z njim pa neželenih posledic potovanja na vašo prebavo ne boste čutili. Če spadate v to kategorijo ljudi, potem si ga res čim prej kupite in ga vzemite s seboj tudi na potovanje, da bo le – to prijetna dogodivščina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *