Browse By

Izdelki aloe vere so med bolj priljubljenimi

Aloe vera je vsem dobro poznana rastlina, ki uspeva v vročem podnebju, vendar ji lahko sonce, če je le to premočno, zmanjša količino gela v listih.

Pogosto se sadi poleg sadnega drevja, katero ji nudi zaščito pred močnim soncem. Aloe vera ima veliko bogatih snovi in iz nje izdelujejo vse mogoče izdelke. Med bolj priljubljenimi izdelki te priljubljene rastline je tudi  gel, ki ga  pridobivajo iz rastlin, ki so stare od 3 do 10 let.

Listi se nabirajo ročno, potem pa jih  zvežejo v snope ter odpeljejo v tovarno, kjer jih je potrebno najprej oprati. Nato morajo odstraniti zunanje plasti iz listov. Te plasti so povrhnjica, žile, plast z grenkim sokom.

Tako ostane le mehko tkivo, katero vsebuje gel. Aloe vera je torej rastlina, ki proizvaja gel, ki jo poznamo kot osnovno sestavino kozmetike Fruit of the Earth. Pridobli se iz sredice listov aloe vera barbadensis, ki ga pridobivajo s postopkom hladnega stiskanja, zaradi ohranitve bogate sestave. Uporablja se ga predvsem za vlaženje obraza in telesa nasploh, poleg tega pa deluje tudi kot učinkovita pomoč pri poškodbah kože. Aloe vera se po različnih prodajalnah prodaja v različnih pakiranjih.

Zelo priljubljena je tudi njena prodaja po spletu. Spletna prodajalna Hiša zdravja nam ponuja izdelke  iz aloe vere veliko izdelkov, ki so povezani z zdravjem in nego telesa, poleg tega pa tudi naravne sokove in izdelke za šport in prosti čas…

Če bi radi preverili tudi njihove druge izdelke, pa je najboljše, da obiščete njihovo spletno stran, na kateri lahko najdete veliko drugih bogatih informacij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *