Browse By

Izolacija fasade zniža stroške tudi za 30%

Kot vsaka druga stvar, mora biti tudi izolacija fasade delana na pravilen način, če z njo želimo doseči želeni uspeh, to je znižanje stroškov ogrevanja, ki se v optimalnem načinu izdelave izolacije lahko znižajo tudi za 30%. V kolikor se izolacija fasade dela po pravilnem postopku in je vse narejeno kot mora biti, pa se ne znižajo zgolj stroški ogrevanja v ogrevalni sezoni, ampak se znižajo tudi stroški ohlajevanja v vročih mesecih. Zato je še toliko bolj pomembno, da se izolacija fasade dela s strani izkušene osebe na tem področju in da tega ne počne kdor koli. Več informacij kako naj se izolacija fasade naredi in vse ostale podrobnosti o tem boste našli na spletni povezavi https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/izolacija-fasade/.

izolacije fasade

Izrednega pomena je predpriprava

V kolikor želimo, da bo izolacija fasade sploh lahko narejena optimalno, je izrednega pomena predpriprava zidu. Že sama gradnja zidu mora biti prilagojena tipu izolacije, če želimo da bo izolacija fasade dejansko funkcionirala kot si mi želimo oz. da bodo doseženi želeni rezultati. V kolikor nismo dovolj pozorni na vse skupaj se nam lahko kasneje nabira kondenzacija vodne pare v izolaciji, kar si pa zagotovo ne želimo, saj ne da sama izolacija fasade ne bo delovala kot je potrebno, ampak bo potrebno vse skupaj narediti ponovno, kar pa bi stroške zelo povečalo, namesto da bi jih znižalo.

Pomembna je tudi izbira pravega materiala

Eden od ključnih faktorjev pri izbiri materiala, je zagotovo njegova toplotna izolativnost, ki mora biti taka, da pozimi preprečuje vdor hladnega zraka in poleti toplega oz. vročega. Višji kot je faktor izolativnosti materiala, manj ga potrebujemo in kljub temu bo bolje služil našemu namenu, kot pa tisti z nižjim faktorjem. Hkrati pa, ker ga ne bomo položili na debelo, nam bo ostalo več prostora za okna oz. bodo špalete okoli oken lahko manjše, s čimer bomo ohranili večjo osvetljenost prostora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *