Browse By

Kaj je pomembno, da ima turistična agencija?

Vsi vemo, da je tempo življenja danes izredno naporen, hiter, zahteva mnogo več, kot je nekdaj in ravno zato je pomen dopusta danes toliko večji. Posledica tega je, da je toliko bolj pomemben dopust in oddih vsaj enkrat na leto, še posebej to velja za ljudi na vodilnih mestih in podjetnike. Glede na to je jasno, da se morajo temu primerno odzivati tudi potovalne agencije, ki morajo svojim strankam nuditi vrsto več dodatnih storitev v primerjavi s preteklostjo.

Danes je uspešna tista turistična agencija, pri kateri se dobi vse na enem mestu, torej da posamezniku ni treba rezervirati enega pri enem podjetju in drugega pri drugem podjetju za kar porabi mnogo več časa, hkrati pa se v končni fazi velikokrat izkaže, da je to tudi dražje, ker ena turistična agencija ne združuje vsega. Zato enostavno dobre potovalne agencije morajo nuditi vse na enem mestu, torej ena turistična agencija nudi tako rezervacijo namestitve, turistično zavarovanje za tujino, last minute ponudbo, velik izbor turističnih destinacij, rezervacijo letalskih kart in še mnogo več. Dejansko mora danes dobra turistična agencija žal ponujati več kot pred leti in to kar za isto ceno.

Vendar pa je žal stanje popolnoma enako tudi pri drugih segmentih trga in dejansko vsi delamo več za isto ali celo nižjo vrednost, torej turistična agencija ni neka izjema. Vsekakor pa se turističnim agencijam to splača, saj dejansko dobijo zaradi tega več rezervacij, tiste, ki pa se niso prilagodile tem dodatnim zahtevam, pa imajo danes toliko manj dela oz. so na robu svojega preživetja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *