Browse By

Kako ohraniti vaše poslovne prostore čiste?

Mnoga podjetja imajo za čiščenje poslovnih prostorov zaposlene delavce, s katerimi pa lahko imajo lahko včasih več stroškov, kot bi jih imeli z najemom čistilnega servisa. Velika podjetja kot so denimo nakupovalni centri pa mnogokrat uporabijo kombinacijo obeh – čistilni servis denimo pokličejo tedensko ali mesečno, da generalno očistijo njihove prostore. Pri generalnemu čiščenju se namreč čistijo tudi predeli, ki sicer navadno vsakodnevno niso dotaknjeni. Eden izmed teh predelov so denimo okna in radiatorji, ki so izjemno pomembni. Če radiatorjev namreč nebi redno čistili, bi se gretje poslabšalo, lahko pa bi prišlo tudi do nepričakovane škode.

Tudi okna so pomembna – čistoča le – teh vpliva na dobro podobo podjetja hkrati pa poskrbi za ohranjanje njihove vrednosti. Čiščenje poslovnih prostorov pa lahko poteka tudi pogosteje denimo tedensko. Tukaj čiščenje zajema še praznitev smetiščnih košev, brisanje prahu, tal. Čiščenje poslovnih prostorov pa ni lahko delo in zahteva dobro poznavanje najrazličnejših materialov in čistil. Materiali so denimo: kovine, les, aluminij, parketi, plastika, steklo… in za vsakega posebej je potrebna različna nega in čistila, s katerimi jih ne bomo uničili ali prehitro izrabili.

Čiščenje poslovnih prostorov je torej zelo pomembno – ne le iz vidika boljšega počutja in zdravja, ampak tudi zaradi višje produktivnosti delavcev. Dokazano je namreč bilo, da prezračeni in čisti delovni prostor poveča produktivnost delavca in je pri delu tudi bolj zbran. Čiščenje je zato zelo pomembno v podjetjih in lahko prispeva k boljšemu delovanju celotnega podjetja. Hkrati tudi pozitivno vpliva na stranke, ki si prvi vtis navadno oblikujejo glede na sam izgled podjetja, s katerim želijo sodelovati. S tem pa ne boste le zagotovili vseh omenjenih dejstev ampak tudi poskrbeli za to, da se bodo vaše stranke vračale in bodo zadovoljne.