Browse By

Kakovostna streha podjetja Gerard

gerardV dilemi, katero kritino izbrati za streho svojega doma, je zelo pomembno vprašanje varnosti, ki jo omogoča izbrana kritina. Namreč streha je izpostavljena tudi hudim vremenskim razmeram, zato je pomembno, da jim uspešno kljubuje in stanovalce varuje pred njimi. Pri tem je zelo pomembno, iz katerega materiala so narejeni strešniki in kako so pritrjeni na ostrešje. Jekleni strešniki Gerard zelo dobro prenašajo tudi ekstremne vremenske razmere in zagotavljajo trajnost strehe.

Struktura strešnikov Gerard

Gerardovi strešniki so izdelani iz zelo kakovostnega jekla. Zaščiteni so s plastjo zlitine iz aluminija in cinka, ki zagotavlja odpornost proti koroziji in dolgo uporabnost strešnikov. Vsebujejo posip iz vulkanskih kamnin z Nove Zelandije. Naravni kamniti drobci se z leti ne razbarvajo. Glede na željo strank je mogoče kamnino obarvati umetno, pri čemer se naravna kamnina prevleče s keramiko. Keramična prevleka je trajna in se ne razbarva. Streha, krita s tovrstnimi strešniki, ohranja barvo tudi po 30 letih izpostavljenosti vremenskim razmeram.

Ko streha potrebuje prekrivanje

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih se odločamo za prekrivanje strehe. Nemalokrat se za tovrstni poseg moramo odločiti zaradi ekstremnih vremenskih dogodkov, ob katerih se je poškodovala streha hiše oziroma zgradbe. Huda nevihta s točo lahko tako zelo poškoduje kritino oziroma uniči strešnike, tako da je treba streho čim prej prekriti. Tudi močan veter, ki razkrije streho in jo poškoduje, je zadosten razlog, da je treba streho sanirati in zamenjati kritino. Poleg tega lahko zaradi dolgotrajne izpostavljenosti močnemu soncu kritina tako zelo obledi, da se lastniki odločijo za prekrivanje. Za prekrivanje strehe so zelo primerni strešniki Gerard, ki so zelo lahki, zato strešne podkonstrukcije ni treba zamenjati, četudi je nekoliko šibkejša in stara. Omenjeni strešniki, ki jih zaradi majhne teže lahko prenaša obstoječa strešna podkonstrukcija, so odporni proti hudim vremenskim razmeram, kot so potres, močan veter, toča in drugo. S tovrstnimi strešniki prekrita streha je funkcionalna, hkrati pa tudi estetska in trajna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *