Browse By

Kateri agregati so kvalitetni agregati?

Za kvaliteto agregatov je v večini primerov glavni pogoj nemoteno in brezhibno delovanje. Tako so kvalitetni agregati tisti agregati, ki omogočajo zanesljivo in nemoteno dobavo električne energije in ki se ne kvarijo oz. ki ne odpovejo v prav nobenem pogoju, saj v večini primerov služijo kot rezerva za oskrbo z električno energijo. Drugi pogoj, da lahko rečemo, da so agregati dejansko tudi kvalitetni agregati pa je, da dobavljajo enako kakovostno električno energijo, kot jo sicer prejemamo iz električnega omrežja. Po pravilu morajo agregati delovati enako kot električno omrežje oz. od tega ne sme biti večjih odstopanj.

Za kvaliteto potrebujejo tudi možnost prenašanja, torej da so mobilni. Zadnja stvar, ki je pa skoraj tako pomembna, kot prve tri skupaj, pa je servisna storitev. Žal so agregati tehnične naprave in se sem ter tja tudi pokvarijo. Zato vam toplo priporočam, da si svojega izberete med agregati pri ponudniku, ki ima servisno storitev vsaj tako dobro organizirano, kot samo prodajo. Vsekakor se pred nakupom dobro posvetujte s strokovnjakom s tega področja, saj imate možnost izbirati med monofaznimi in trifaznimi agregati, prenosnimi ali prevoznimi, takšnimi z električnim ali ročnim zagonom, z AVR regulacijo toka ali brez, z avtomatiko ob motnji dobave električne energije ali pa brez nje itn.

Torej, upoštevati je treba veliko podrobnosti, preden se odločite za nakup, zato je posvet s strokovnjakom zelo priporočljiv, če želite, da boste imeli z agregati kar najmanj težav in problemov ter da bodo delovali, ko jih boste potrebovali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *