Browse By

Najboljši otroški avtosedeži so z isofixom

Otroski avtosedezŽelite svojemu otroku v avtu zagotoviti varnost? Ne dvomim, da ste odgovorili, da mu želite 100% varnost, saj so nesreče v prometu zelo pogoste, žal pa so v njih udeleženi tudi najmlajši člani. Da pa le – ti ne utrpijo poškodb pri nesrečah, pa lahko preventivno vplivate vi kot starš. Kupiti je namreč treba ustrezni avtosedež in le otroški avtosedeži z isofix namestitvijo so najboljša rešitev, seveda ob predpostavki, da so tudi sami otroški avtosedeži ustrezni glede kakovosti in tudi v skladu z veljavno zakonodajo.

 

Zakaj so otroški avtosedeži z isofix  namestitvijo boljši kot tisti, ki se samo pritrdijo s pasom?

Zagotovo se najdejo na spletu tudi kakšni video posnetki, iz katerih je več kot očitno jasna razlika, koliko zanihajo otroški avtosedeži v nesreči, če so pripeti samo s pasom in kako povsem na miru in kako nič ne zanihajo otroški avtosedeži, če so pritrjeni z isofixom. S pasom pripeti avtosedeži za otroka se lahko v primeru hude nesreče tudi povsem izmaknejo pasu, saj nekateri otroški avtosedeži nimajo posebnih zaponk, kamor lahko pas pritrdimo, in če se otroški avtosedeži popolnoma sprostijo, otrok seveda ni več zavarovan. Sicer je res, da se to bolj dogaja v primeru, da pas ni pravilno nameščen, ampak dodati je treba, da je takšno zapenjanje zelo zapleteno, ob samo najmanjši nepazljivosti lahko kaj hitro pride do napake pri zapenjanju, zato je vseeno najbolj varen isofix. Kot rečeno, otroški avtosedeži brez isofixa ob nameščanju vzamejo veliko časa, ki pa ga večinoma danes nima prav veliko ljudi, zato se res raje odločite tudi za bazo, da zaradi hitenja ne pride do usodnih napak.

Sicer to niso neki posebni otroški avtosedeži, temveč morajo biti namenjeni takšni namestitvi, sama baza pa se kupi posebej in sicer ni ravno med najcenejšimi stvarmi, vendar pa vseeno varnost in zdravje otroka naj ne ima cene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *