Browse By

Odkupne cene lomljenega zlata se razlikujejo od investicijskega

zastavljalnica LJČe pogledamo na trg zlata, potem lahko kaj hitro ugotovimo, da njegova cena kar precej niha in ravno zato je kar nekaj ljudi, ki z njim špekulirajo in skušajo tudi zaslužiti. Vse lepo in prav, dokler to počne oseba, ki ve, kaj dela in kakšni stroški vse nastajajo in ki se zaveda, da so odkupne cene zlata nižje od nakupne vrednosti. To torej pomeni, da se mora cena zlata toliko zvišati, da se najprej pokrijejo vsi stroški, in šele nad tem se začnejo ustvarjati dobički.

Je pa še nekaj, tudi odkupne cene lomljenega zlata so nižje, pravzaprav ne samo nižje, temveč bistveno nižje. Treba se je zavedati, da je pri takem zlatu potrebno najprej vse skupaj pretopiti in s posebnimi postopki izločiti zgolj zlato, ostale primesi pa odstraniti. Ker je ta  postopek zapleten in tudi zahteven in pri njem nastane kar nekaj stroškov, je posledično popolnoma razumljivo, da so odkupne cene lomljenega zlata nižje kot so odkupne cene zlata, ki je investicijsko, pri katerem je čistina v naprej tudi znana in pri katerem gre za zlato najvišje čistine.

Nakit pa ima po drugi strani nekako okvirne razrede čistosti, kakšna točno je se sicer vgravira v zlato, vendar pa vseeno to ni nujno, zato je zagotovo v takem primeru edina rešitev, da se naredi neka hitra analiza čistosti zlata in se na podlagi opravljene analize določijo odkupne cene zlata. Točen in pravilen postopek naredijo zagotovo v podjetju Zastavljalnica Ljubljana, pri čemer pa je že vprašljivo, koliko katera druga podjetja določajo odkupne cene zlata na tak način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *