Browse By

Otroška igrala so še najboljša iz lesa

Veste, kakšna so bile nekdaj otroška igrala? Prav čisto nič se ni kompliciralo, tisto, kar se je dalo narediti doma iz lesa, je postalo igrača. Najprej so bile čisto navadne vejice in veje, potem pa so se šele pojavila kakšna otroška igrala iz lesa, ki so imela neko obliko in pa barve in ki so bila namenjena neki točno določeni igri. Včasih se ni razmišljalo v smeri, katera otroška igrala so namenjena razvoju motorike in glej ga zlomka, prav noben otrok s tem ni imel težav, saj so se otroci neprestano igrali, kdaj tudi udarili, ampak starši niso nič komplicirali, saj za večino padcev niti niso vedeli. Na koncu so bili vsi otroci izredno gibčni, danes pa se ves čas samo komplicira pri izboru prave igrače in se na koncu posega po plastičnih igračah, za katere pa je povsem logično, da niso tako dobra izbira kot je naravni material, torej les.

otroška igrala

 Otroška igrala iz lesa za otrokovo zdravje prav gotovo niso škodljiva

Si predstavljate, da bi zaužili plastiko, ki vsebuje kar precej snovi, ki nikakor sploh niso primerna za človeški organizem, kaj šele da jo telo predeluje? Si predstavljate, da jo zaužije vaš otrok? Še mnogo slabše, ampak večina otrok jo zaužije, saj starši večinoma ponudijo svojim otrokom plastične igrače in to tudi zunanje, pa čeprav vsi vemo, kako zelo se plastika poškoduje zunaj na vseh mrazu in vročini in nič čudnega ni, da otroci potem plastiko tudi zaužijejo.

Da se temu izognete, vsekakor nujno izberite lesena otroška igrala, saj če se zaužije lesni prah, ta sploh ni škodljiv in telesu tudi slučajno ne škoduje. Če bodo otroška igrala zaščitena na pravi način, torej s pravim premazom, ki preprečuje poškodbo lesa, potem ste lahko tudi povsem brez skrbi, da se vaš otrok ne bo poškodoval na leseni površini lesenega igrala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *