Browse By

Prav vsaka notranja vrata je treba tudi vzdrževati

lesena vrataSte mislili, da zdaj, ko imate nova notranja vrata, da se vam ne bo treba več nič ukvarjati z njimi? Napaka. Ne naredite napake večine ljudi, ki na vzdrževanje ne dajo nič. Res je, če boste kupili masivna notranja vrata, je vzdrževanja bistveno manj, saj je tudi možnosti za poškodbe manj, pri furniranih pa kaj hitro pride do poškodbe vrhnjega sloja in vse te poškodbe je še posebej treba čim prej urediti, predvsem na način, da se prepreči širjenje poškodbe. Še posebej trdna so masivna hrast notranja vrata, pri katerih pa prav tako kot pri vseh ostalih treba enkrat na leto pregledati podboje in ostale mehanske dele vrat in jih po potrebi premazati. Če sumite, da se notranja vrata posedajo, vzrok čim prej odpravite ali pa kar pokličite strokovnjake, saj takšna poškodba lahko skrajša življenjsko dobo vrat.

Masivna hrast notranja vrata čistite le s primernimi čistili in nikakor z abrazivnimi sredstvi

Veliko gospodinjstev uporablja le najbolj močna čistila, saj je čiščenje z njimi res najhitrejše in najlažje. Vendar pa se taka čistila nikakor ne smejo uporabljati kar za vse površine. Lesene površine zahtevajo še posebno nego. Če imate masivna notranja vrata ali pa furnirana ali kakšna druga, nikar ne uporabljajte čistilnih sredstev, ki so namenjena čiščenju mastnih madežev, pa čeprav se notranja vrata s takimi čistili očisti najhitreje. Prav tako ne uporabite abrazivnih sredstev. V obeh primerih pride do poškodbe zgornjega dela vrat, ki jih ni moč popraviti nikakor drugače, kot da se vrhnji sloj povsem na novo obdela.

Zato, tudi če imate še tako zelo trdna vrata, nikar ne uporabljajte neprimernih čistil, temveč vedno poglejte, katera čistila so primerna, saj ko je vrhnji sloj vrat poškodovan, notranja vrata ne izgledajo več enako, popravilo ni enostavno, pa tudi ne tako zelo poceni kot najboljše čistilo, ki je takim površinam namenjeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *