Browse By

Pred nakupom multifunkcijskega tiskalnika preverite, kako je s tonerji

Pri velikih podjetjih se prav hitro lahko zgodi, da je multifunkcijski tiskalnik velik strošek. Sicer se morda na prvi pogled to ne zdi, saj se na enkrat naroči po nekaj tonerjev, kako hitro se porabijo, pa potem nihče ne spremlja. Veliko podjetij pa kdaj pa le začne spremljati porabo in so potem začudeni mnogi nad tem, da se porabi toliko tonerjev.

Seveda tonerji za multifunkcijski tiskalnik niso brezplačni in na večjo količino pomenijo že resen strošek, zato je še kako prav, da se menedžer podjetja malo poglobi v problematiko hitre porabe. Načeloma se najprej preveri, če kakšen od zaposlenih veliko tiska in prav čisto nič ne pazi na napake in mora zato posamezno stran po večkrat natisniti, vendar pa problem v veliki večini ni v nepazljivih zaposlenih, temveč  v tem, da so tonerji za multifunkcijski tiskalnik slabi. Barva je lahko zelo slaba in preveč odpada iz tonerja, v večini primerov pa problem nastane zaradi premajhnega tonerja. Določeni tiskalniki imajo namreč tako majhne tonerje, da s posameznim tonerjem lahko natisnemo le okoli 2000 strani, kar pa je res malo, še posebej za podjetje, ki ima zaposlenih več kot na primer 5. V takih primerih je tudi obseg poslovanja večji, zato je tudi tiskanje posledično pogostejše.

Glede na vse skupaj velja na koncu dodati le še; preden kupite multifunkcijski tiskalnik, preverite, kakšni tonerji se uporabljajo, predvsem pazite na kapaciteto posameznega tonerja in tudi na to, kako »požrešen« je posamezen multifunkcijski tiskalnik z barvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *