Browse By

Probiotiki so dobre bakterije za telo

probiotikiV človeškem prebavilih se nahaja veliko število bakterij, od katerih so nekatere koristne in nekatere škodljivo delujejo na organizem. Nezdrava prehrana lahko poruši ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami, posledica česar so različne bolezni ali nevšečnosti, ki se lahko razvijejo v bolezen, če se jih ne uredi pravočasno. Eden od takšnih primerov so prebavne motnje. Rešitev predstavljajo probiotiki. Gre za človeku koristne bakterije, ki so podobne že prisotnim v človekovem telesu. Te skrbijo za pravilno delovanje in zdravje prebavil. Če ta niso zdrava, trgovina Malinca na svoji spletni strani nudi rešitev. Več o koristnih učinkih, ki jih imajo na telo probiotiki, si preberite na povezavi: https://www.malinca.si/blog/probiotiki.

Probiotiki izboljšajo zdravje prebavil

Trgovina Malinca se ukvarja predvsem s tem, kako izboljšati človekovo zdravje in s tem dvigniti kakovost življenja. Slaba prehrana zelo negativno vpliva na človeško telo, predvsem na prebavo. Slaba prebava se odraža v utrujenosti, bolečinah, napihnjenosti, slabi koži in tako dalje. Za težave s črevesjem je lahko krivo preveliko število slabih bakterij ali nasploh pomanjkanje dobrih bakterij. Za izboljšanje in ohranjanje dobre črevesne flore je najprej treba v jedilnik vključiti probiotična živila, kot so probiotični jogurt, avokado in zelje. Poleg ustrezne prehrane pa so potrebni probiotiki. To prehransko dopolnilo je na voljo v obliki kapsul.

Probiotiki napadejo slabe bakterije

V kapsulah so probiotiki na voljo za lažje uživanje. Na dan je treba vzeti eno kapsulo in najbolje je, če se vzame s hrano. Že ena sama kapsula lahko vsebuje več milijard dobrih bakterij, ki bodo napadle slabe bakterije v vašem črevesju, vzpostavile ravnovesje in odpravile prebavne motnje. S prebavo je tesno povezan tudi imunski sistem, ki se bo prav tako izboljšal s probiotiki. Prebavne motnje po navadi spremlja napihnjen trebuh. Neprijetno je, da je ob zdravstveni težavi prizadeta tudi samozavest. Bolečine in napihnjenost probiotiki olajšajo že samo v nekaj dneh rednega uživanja. Čeprav je izboljšanje opaziti že v nekah dnevih, je zelo priporočljivo, da se prehransko dopolnilo uživa približno dva meseca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *