Browse By

S probiotiki do zdravih jeseni in zime

probiotikiSpet prihaja jesenski čas, ko se zjutraj temperature konkretno spustijo, čez dan se na sončku lepo segreje, v senci pa je prav hladno. Taka temperaturna nihanja prav kličejo po prehladu, kateremu le redko kdo uspe uiti. Ampak osnovni problem ni samo v temperaturah. Če bi bil naš imunski sistem dovolj okrepljen, potem se ne bi prehladili, če seveda ne bi sami delali neumnosti in delali vse v smeri prehlada, vendar pa ima imunski sistem le redko kdo res krepak, utrjen. Veste, da je ravno črevesje tisto, v katerem se nahaja največ imunskega sistema? Če si želite urediti črevesje in torej utrditi imunski sistem, so probiotiki idealen prehranski dodatek, saj so izdelani ravno za namen, da se »vojska« bakterij v črevesju čim bolj okrepi. Probiotiki so torej izdelani iz bakterij, ki jih črevesje nujno potrebuje, da premaga in odstrani vse bakterije iz črevesja, ki so škodljive.

Probiotiki imunski sistem izredno okrepijo

Zaradi nezdravega načina življenja, kamor sodi pomanjkanje spanca, stres, premalo rekreacije in nepravilna prehrana, ima vedno več ljudi izredno slab imunski sistem. Ujame jih čisto vsak virus in potem uživajo antibiotike, ki pa črevesno floro še bolj uničijo in potem kaj hitro pride do nove bolezni, ki so jo ponovno zdravi z vsemi možnimi antibiotiki in smo v začaranem krogu bolezni, iz katerega nikakor ne moremo. Probiotiki so v takem primeru res najboljša rešitev in tudi najbolj smiselna izbira, če se želite končno izviti iz tega kroga, ki nikamor ne pelje. Vsebujejo namreč dobre bakterije, ki so v črevesju nujno potrebni in ko je črevesna flora urejena, je tudi imunski sistem bistveno bolj krepak in res le tisti najbolj agresivni virusi se bodo uspeli izviti vsem črevesnim bakterijam. Vendar pa lahko pričakujete bistveno krajše okrevanje.

Le najboljši probiotiki so dovolj dobri

Probiotiki imajo kar precej različno ceno. Nekateri so zelo poceni, spet drugi pa so zelo dragi. Ampak tudi tukaj velja, da boste za višjo ceno dobili tudi boljšo sestavo. Dražji probiotiki imajo namreč več različnih sevov in tudi več jih je v posamezni kapsuli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *