Browse By

Samostoječa krožna žaga je še posebej primerna za rezanje trdih materialov

Razmišljate o samostoječi krožni žagi, ker se vam zdi še najbolj praktična? To vsekakor ni pravi in edini razlog za tak nakup, saj je lahko praktična katera koli krožna žaga, odvisno od vaših želja in razloga za nakup. Praviloma se samostoječa krožna žaga uporablja za razrez kovine, saj je potrebna večja moč tako aparata kot tudi moč njenega uporabnika, ki mora potisniti obdelovani material.

Ročne žage v takih primerih jasno niso najboljša izbira, se pa seveda lahko samostoječa krožna žaga uporablja tako za razrez kovine, kot tudi lesa in ostalih materialov. Cena, ki jo imajo takšne žage, je lahko izredno različno postavljena, saj je v osnovi odvisna od tega, katere blagovne znamke je krožna žaga, za kakšne namene se jo bo uporabljalo, kakšno moč ima, ali krožna žaga omogoča rezanje pod določenimi koti ter ali krožna žaga omogoča kakšne dodatne možnosti za natančnejše rezanje in kakšne debeline vse.

Pri tem vam vsekakor svetujemo, da ne varčujete pri nakupu čez vse možne in nemožne meje, saj je lahko to nevarno tudi za vas, ker je največja nevarnost, ki jo imajo tako poceni krožne žage, v tem, da za varnost ni toliko poskrbljeno. Posledično se kaj hitro zgodi, da namesto, da bi krožna žaga odrezala les ali drugi material, odreže hkrati tudi kakšen vaš prst. To je še posebej nevarno takrat, ko se zatakne zaščita za žagin list, kar se sicer rado naredi in je velikokrat rak rana, ki jo ima lahko vsaka žaga. Vendar pa boljši proizvajalci poskrbijo tudi za druge možnosti, s katerimi se zaščita žaginega lista odpre, pri tem pa sebe ne spravljate v nevarnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *