Browse By

Učinkovite rešitve za topel in udoben dom

Vas neprestano zebe v noge in čutite, da vaši radiatorji ne ogrejejo celotnega prostora? Morda je čas za vgradnjo novega načina ogrevanja. Če že dlje časa razmišljate o prenovi stanovanja, bo zdaj pravi čas, da se lotite tudi iskanja učinkovitejšega ogrevalnega sistema. Mednje zagotovo spada talno ogrevanje, s katerim lahko dosežete najboljši učinek, ki bo vaš dom ohranjal udoben tako pozimi kot poleti.

V primeru, da se boste lotili tudi prenove zunanjih površin, poiščite najkvalitetnejše ploščice za teraso in balkon, ki bodo poskrbele ne le za nov, svež videz okolice vaše hiše, temveč zaradi svoje odpornosti na zunanje vremenske vplive nudijo dolgotrajno zaščito zunanjih površin.

Kako deluje talno ogrevanje?

Sodobni sistemi za svoje delovanje uporabljajo lahko dva načina za proizvodnjo energije, in sicer so to lahko električni uporni elementi ali tekočina, najpogosteje je to voda. Obe metodi je možno uporabiti za talno ogrevanje posameznega prostora, v katerem želite doseči boljše pogoje, kot tudi za celotno poslopje.

talno ogrevanjeDolgoročno je zagotovo takšna oblika ogrevanja cenejša od radiatorskega. Ker se talno ogrevanje ohlaja počasneje od radiatorjev, nas že to sili, da vir toplotne energije prej izklopimo. S tem poskrbimo še za dodatno znižanje stroškov. Ker se zrak giblje počasneje, se pri tem dviguje zelo malo prahu, zato je zrak v prostoru čistejši.

Talno ogrevanje in hlajenje v enem sistemu

Če poleti trpite zaradi previsokih temperatur, ki vdirajo tudi v notranjost vašega najljubšega prostora, si boste lahko z novim sistemom zagotovili ne le toplejše zime, temveč tudi prijetnejša in hladnejša poletja, saj vam bo omogočilo tudi hlajenje.

Sistem za talno ogrevanje lahko torej uporabite za hlajenje enega prostora, vendar lahko zelo učinkovito hladi tudi celotna poslopja. V tem primeru je potrebna uporaba hidro načina, torej se za delovanje uporabi voda. Enak sistem pa se lahko uporabi tudi za preprečevanje prekomernega zmrzovanja v hladilnih skrinjah oziroma hladilnikih.

Kaj vam nudi novi sistem?

Pod pogojem, da je natančno izdelano, vam talno ogrevanje zagotavlja številne prednosti v primerjavi s klasičnim gretjem na radiatorje. Zagotovo so največja prednost zelo nizki stroški začetne investicije, saj je sama vgradnja precej preprosta in jo je možno izvesti v zelo kratkem času. Poleg tega omogoča vgradnjo v kombinaciji z drugimi ogrevalnimi sistemi, ki za svoje delovanje porabljajo obnovljive naravne vire, kar še dodatno zniža kasnejše stroške.

Vlažnost v prostoru pa je posledično višja, kar pomeni, da ne bo prihajalo do izsušenosti zraka. Poleg tega pa talno ogrevanje zagotavlja nižjo izgubo energije v času, ko zračite prostor. Namreč, toplotna izguba med odpiranjem oken v prostorih z nameščenimi radiatorji je bistveno višja. Strokovna in pravilna vgradnja pa zagotavlja tudi idealno razporeditev toplote od tal do stropa, kar ustvari najugodnejše pogoje za bivanje.

Privlačne ideje za prenovo zunanjih površin

Če se zgražate nad videzom vašega dvorišča ali želite zamenjati ploščice za teraso, imate odlično priložnost, da najdete najboljšo rešitev, s katero boste poskrbeli za lepši estetski vtis ob pogledu na zunanje površine, obenem pa izboljšali udobje med druženjem z družino in prijatelji na prostem.

Pri tem imate na izbiro celo paleto barv in materialov številnih svetovnih proizvajalcev, ki zagotavljajo visoko kakovost materialov in njihovo obstojnost tudi v slabih vremenskih pogojih. Najpogostejši in tudi najpriljubljenejši material je zagotovo keramika v različnih izvedbah in dimenzijah. Številne ploščice za teraso so narejene iz materialov, ki so primerni tudi za opremo notranjih prostorov.

Keramične ploščice za teraso in balkon iz porcelana

Na voljo vam je mat keramika kakovostnega španskega proizvajalca v dimenzijah 60 x 60 cm. Izbirate pa lahko med belo, svetlo sivo in grafitno črno barvo. Primerna je tako za zunanje kot notranje prostore. Uporabljeni material je porcelan v mat izvedbi, z normalno obdelavo.

ploščice za terasoLjubitelje toplejših barvnih odtenkov bodo navdušile keramične ploščice za teraso iz porcelana v toplih rjavkastih tonih in v razpokanem videzu, ki bo poskrbel za pridih narave v vašem domu ali na zunanjih površinah vaše hiše. Primerne so namreč tako za zunanje kot notranje prostore, tako da z njimi lahko obložite tudi kuhinjska tla ali pa polepšate letno kuhinjo oziroma zunanje stopnišče.

Keramika v imitaciji betona za umirjeno eleganco

Na voljo so vam ploščice za teraso v imitaciji betona. S svojo gladko obdelano površino bodo vašemu domu pričarali poseben občutek umirjenosti in elegance. Izbirate lahko med kar štirimi naravnimi barvnimi odtenki, in sicer so na voljo v svetli slonokoščeni barvi in treh različnih odtenkih sive: od nevtralne do pepelnate in antracitne.

Porcelan tehnika v imitaciji betona postaja vse bolj priljubljena za opremo notranjih in zunanjih prostorov. Tako velja tudi za visokokakovostne ploščice za teraso španskega proizvajalca v kar štirih različnih dimenzijah. Izbirate lahko med 120 x 120 cm, 90 x 90 cm, 60 x 120 cm in 60 x 60 cm. Na voljo so tudi štiri različne barve, in sicer siva, bež, srebrna in bela. Cena se stopnjuje sorazmerno glede na izbrano dimenzijo, tako da so največje dimenzije tudi najdražje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *