Browse By

Vitamin C je bistven za življenje

vitamin c

Človeško telo za normalno delovanje potrebuje hrano in vodo. S hrano dobi snovi, ki so nujno potrebne za kakovostno življenje in ohranjanje zdravja. Za pravilno funkcioniranje organizma skrbi tudi vitamin C. Spada med esencialne. To pomeni, da ga organizem ne more izdelovati sam. Ko specialisti za nutricionistiko skupaj z zdravniki govorijo o pestrem jedilniku, imajo v mislih z njimi bogato hrano. Odvisno od menija vsak posameznik vase vnaša različne količine. Najpogosteje se vitamin C nahaja v sadju in zelenjavi. Nahaja pa se tudi v spletni trgovini Hiša zdravja, in to v prav posebni obliki. Ker mnogo ljudi ne zaužije dovolj sadja ali zelenjave, se je treba po pomoč obrniti na prehranska dopolnila.

Vitamin C naj bo biološko razpoložljiv

liposomalni vitamin cPrehranske dodatke, ki vsebujejo vitamin C, najdete na skoraj vsaki polički, naj bo to fizična ali spletna. V farmakologiji uporabljajo termin biorazpoložljivost. Pomeni, da je vnesen vitamin C v nespremenjeni formi na voljo v krvnem obtoku. Tisti, ki želijo zaživeti bolj zdravo, bodo morali previdno kupiti dodatke. Spletna trgovina Hiša zdravja ponuja trenutno najboljši vitamin C v Sloveniji. Tam dobite liposomalnega, za katerega so bile opravljene klinične študije. Dokazale so kar za 660 % boljšo biološko razpoložljivost v primerjavi z navadnim. Navadni vitamin C se ne absorbira popolnoma. Liposomalni se vpije takoj, zato tudi lahko pomaga takoj.

Vitamin C igra veliko vlogo pri funkcijah

Če boste upoštevali priporočen dnevni odmerek, boste dvignili raven kakovosti svojega vsakdana. Zaužijete ga s kozarcem vode ali soka. Pri tem je bolje naravni sok, ki ne vsebuje dodanega sladkorja. Vaš imunski sistem bo hvaležen za dodatno pomoč. Ta vas obrani pred marsikatero nevšečnostjo, zato želite, da je “super vojak”. Mladostnega videza željni se bodo razveselili, da pomaga pri nastajanju kolagena. Videti boste mlajši, žile bodo delovale bolje, kosti bodo močnejše. Vaš nasmeh bo razkril lepše, bolj zdrave in močnejše zobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *