Browse By

Vodni filter v preteklosti Hipokratov rokav

Znani Hipokrat je ugotovil zdravilne značilnosti vode. V ta namen je zasnoval prvi vodni filter, imenovan Hipokratov rokav. V 17. stoletju je mikroskop pokazal ljudem, kaj živi v pitni tekočini. Takrat je so uporabljali peščeni vodni filter za precejanje vode. Na tak način so jo ljudje uživali varno. Nadalje so bile razvite bolj sofisticirane čistilne naprave. Konec 19. stoletja sta klor in vodni filter uničila skoraj vse bolezni, ki so se prenašale s pijačo. K večji pitnosti te, ki priteče iz pipe, pripomore vodni filter. Vprašanje je, ali slednji pripomore tudi k boljši kakovosti, Ali pripomore tudi k boljšemu počutju, se sprašuje blogerka na strani https://www.malinca.si/blog/vodni-filter-ali-ga-ob-tako-kvalitetni-slovenski-vodi-sploh-potrebujemo.

Je res, da vodni filter prežene slabe dni? 

Začelo se je z vprašanjem, kaj je krivo za slabše počutje. Kako lahko primanjkuje energije, ko človek živi zdravo? S tem je mišljeno gibanje vsaj petkrat na teden, po možnosti vsak sedem ur spanca vsak dan, uravnotežena prehrana in vsaj dva litra pijače. Ne gre zanemarjati trenutkov sreče v življenju. Tudi ti pripomorejo k boljšemu počutju, skoraj tako kot zdrav način življenja. Pa vendar, če se odkljuka vse našteto in se slabi dnevi nadaljujejo, se je treba poglobiti v težavo. Morda je glavni krivec vsakodnevno zaužita tekočina. Naslednji korak: Ta ni dovolj dobra, čista, kar bo rešil vodni filter. Ni realno pričakovati, da se bo stanje izboljšalo čez noč.

Vodni filter na testiranju vsaj en mesec

Treba je vztrajati in vsaj en mesec vsak dan jo redno uživati v zadostni meri. Zadostna mera je odvisna od človekove telesne teže. Odvisna je tudi od tega, koliko oseba vadi. Nekdo, ki je zelo aktiven, se več poti in je izgubi več. Po enem mesecu rednega pitja pa ugotovite, da vodni filter ni naredil razlike. Kaj je naslednji korak? Najverjetneje ne plastenka, na kateri nalepka obljublja, da vsebuje vse mogoče vitamine in minerale. Da je pravi vir vitalnosti in zdravja. Morda ste celo pomislili na to, da izdelek za prečiščevanje ni dovolj dober. Je rešitev v dražjem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *