Browse By

Ali bo Renault Megane na voljo tudi na električni pogon?

renault-meganeZa vse, ki že razmišljate o tem, da bi začeli uporabljati okolju bolj prijazne avtomobile, si bomo v temle članku pogledali, kako Renault Megane pripomore k izbiri pri tej odločitvi, in ali sploh. Znano je namreč, da so francozi ravno tako kot drugje po svetu vedno bolj naklonjeni razvoju ekoloških avtomobilov, saj so le-ti bolj prijazni za okolje, kar pa bi bistveno očistilo vsa velika (in manjša) mesta. Ali bo Renault Megane eden tistih, ki bodo to popolnoma omogočili? Poglejmo si, kaj točno nam v te namene nudi novi Renault Megane in kaj od francozi obljubljajo v prihodnosti.

Francoski Renault Megane prihaja tudi v obliki hibrida

Kot napovedujejo, bo Renault Megane menda v prihodnosti na voljo tudi v hibridni verziji. To pomeni, da za enkrat Renault Megane, ki prihaja, še vedno deluje le na bencin ali pa dizelsko gorivo, v prihodnje pa je obljubljen tudi okolju bolj prijazna hibridna različica, ki bo v osnovi še vedno delovala na podlagi teh dveh goriv, a bo vozilo že imelo šibkejši električni del, ki bo deloval na oseminštirideset voltni napetosti, pozneje pa menda tudi tu napovedujejo izboljšave. Za enkrat pa žal ni govora o tem, da bo Renault Megane popolnoma deloval samo na električni pogon, ampak ostanimo optimistični, saj kot smo zdaj že navajeni, se tehnologija izredno hitro premika naprej. Hibridi pa naj bi bili povsem enako zmogljivi, saj bodo za enkrat vozilo le minimalno elektronsko voden.

Čeprav pa za enkrat Renault Megane še ni popolnoma električen, pa je vsekakor lepo slišati in dobro vedeti, da prihaja na trg tudi hibridna verzija, ki bo vsekakor pripomogla k manjšemu onesnaževanju okolja, tako da če ste imeli namen kupiti električni avtomobil in vam je Renault Megane prirasel k srcu, je morda dobro še malce počakati z nakupom, saj za enkrat le-tega na trgu ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *