Browse By

Dojenčki se brez skrbi lahko igrajo tudi na tleh

Res si ne bi mislila, da je tudi igralna podloga lahko en dejavnik izmed opreme, ki bi lahko tako pomembno vplivala na otrokov razvoj v prvem letu njegove starosti. Sicer pa to tako ali tako piše za vsako malenkost, ki nam jo skušajo prodati, mar ne?

Kakor koli že, igralna podloga je izredno praktična, saj otroka zamoti s pisanimi barvami, različnimi obešankami in drugimi atraktivnimi dodatki. Podloga je lahko pravi mali igralni center, saj vsebuje veliko priloženih igračk, ogledala in dodatno blazino za večje udobje. Podloga je lahko narejena iz različnih materialov, tako da na različnih koncih šumi z drugačnim zvokom, kar je za otroka še posebej zanimivo. To še posebej prav pride takrat, ko želimo postoriti nujna gospodinjska opravila ali pa le potrebujemo nekaj prostih minut zase.

Igralna podloga za dojenčka je popolna rešitev

Vodilni pediatri in drugi strokovnjaki za otrokov razvoj menijo, da je aktivnostna igralna podloga primerna za razvoj otroških motoričnih sposobnosti, ter slušnega in vidnega zaznavanja. To velja predvsem za podloge dražjih blagovnih znamk, ki imajo vsaka svoje posebnosti. Izbira je potem čisto odvisna od okusa in želja novopečenih staršev. Nekatere so posebne zaradi modernih živahnih vzorcev, druge so bolj poznane po udobnih in zanimivih detajlih, ki so spodbuda za dojenčka, da dvigujejo različne dele telesa, hkrati pa ga zamotijo z živalskimi motivi. Spet tretje so posebne zaradi svojega stila in pastelnih, umirjenih barv.

Nekateri proizvajalci so se domislili še boljše ideje. Igralna podloga je lahko hkrati tudi vreča za shranjevanje. Tako da lahko otroške igračke enostavno pospravite v vrečo, jo odnesete s sabo na obisk ali v varstvo, otrok pa se tam zaradi istega znanega predmeta počuti bolj sproščeno in domače. Z idejo so šli še korak dlje. Ustvarili so takšno igralno podlogo, da jo lahko otroci s flomastri sami pobarvajo in je tako stvar še bolj unikatna in zanimiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *