Browse By

Obračun DDV je enostavno narediti, ampak pazite na pasti

Ste oseba, ki se vsega rada loti sam, vidite v vsem izziv in ste se ravno zato podali v podjetništvo. Vsekakor najboljša odločitev, saj je od vsega v življenju najlepše biti sam svoj šef. Seveda pa  tudi podjetništvo prinaša ogromno izzivov, v Sloveniji so le – ti skoraj da v prvi vrsti povezani z davkom in prispevki, predstavlja pa vsekakor tudi velik izziv na koncu obračun DDV, ki je skoraj da posebna kategorija. Kljub temu, da imate radi izzive, pa vam svetujem, da vam naredi podjetje Projekt varnost obračun DDV. Zakaj? Enostavno zato, ker se zavedajo teh izzivov, radi prisluhnejo nadobudnim podjetnikom, ki imajo radi izzive in bi se vsega radi lotili sami. Ne moti jih torej, da se želi podjetnik tudi malo »vtikati« v njihove posle, kar je vsekakor velika prednost.

 

Resnično, kljub temu, da se zdi narediti obračun DDV povsem enostavno, pa temu ni tako in se tudi ljubitelji izzivov tega ne lotite sami

Kako se naredi obračun DDV, v teoriji zgleda povsem enostavno. Odšteje se davek, ki smo ga že plačali od davka, ki smo ga prejeli skupaj z izdanim računom, torej se izhodni davek odšteje od vhodnega davka. Ljubitelji izzivov vidijo v tem povsem enostavno matematiko, vendar pa pozabljajo na vse pasti in spremembe zakonodaje, ki so pogostejše kot lanski sneg.

Zato naj vam res izdela Projekt varnost obračun DDV, vi pa se raje posvetite izzivom, kako povečati prodajo svojih izdelkov oz. storitev in kako izbrati ustrezen kader, kako jih nagrajevati in kako v končni fazi prepustiti vodenje vsaj določenih oddelkov ljudem, tako da se vam ne bo treba počasi ukvarjati s čisto vsakim delom v podjetju. Delo z ljudmi v svojem podjetju je namreč tisti res pravi izziv, ki mu marsikateri podjetnik ni kos in se dogaja, da potem delajo vse tudi sami, namesto da bi se posvetili ostalim izzivom, kamor obračun DDV vsekakor ne sodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *