Browse By

Barva za les proti soncu, dežju in snegu

Različni predmeti, ki jih je mogoče okrasiti z barvo, potrebujejo pravo vrsto barve, ki ne nudi le zaščite, ampak tudi okras v obliki odtenka in finiša oziroma tako imenovanega zaključka. Za nekoga, ki ima v svojem domu ali izven njega veliko lesenih predmetov, je barva za les nujna. Najverjetneje lastnik lesenih omar, lesenih miz ali hiške iz lesa želi, da bi te čim dlje bile videti nadvse odlično in se jih škoda, ki jo povzročijo vlaga, sončna svetloba, vremenske razmere, spremembe v temperaturi, ne dotaknejo. Za zaščito lesenih predmetov zagotovo odlično spremeni barva za les. Z zaščito ne gre odlašati.

Barva za les in premaz za superles

Les, ki ni zaščiten, je v nevarnosti na zunaj in znotraj. Zagotovo bo barva za les poskrbela, da vaši leseni predmeti ne bodo izgubili svoje vrednosti in bo staranje lesa upočasnjeno. Zaščite in okrasa ne nudi le barva za les. Oboje boste dosegli, če posežete po premazu za les. Tudi premazov je več vrst. Premaz za les je lahko lazurni, impregnacijski, posebni, brezbarvni. Slovenija kot dežela razpostirajočih se gozdov je bogata z lesom in lesenimi predmeti, vse več ljudi pa se odloča za vikend ali že ima vikend, na katerem stoji lesena hiška. Prav to je razlog, da se police kar šibijo barvami ali premazi za les.

Barva za les za zelene in nezelene

Tako premaz kot barva sta primerna za uporabo v notranjosti in zunanjosti lesenih predmetov. Ko leseni predmet, ki je na prostem, ni zaščiten, je prepuščen na nemilost soncu, dežju, snegu, vetru, spreminjajoči se temperaturi in tako dalje. Tak leseni predmet bo kmalu podvržen procesu propradanja: Spremeni se barva lesa, nato bo videti spremembo na površini, pri čemer so najopaznejše in najhujše razpoke. Tem, ki so se odločili, da bodo živeli zeleno, bo bolj povšeči barva za les na vodni osnovi, kajti ta je prijaznejša za okolje, hkrati pa se bo posušila hitro. Z izbiro vodne barve bo oseba prispevala k boljši prihodnosti in zdravemu okolju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *