Browse By

Pametni dom je skupek pametnih naprav

pametni domKaj točno pomeni pametni dom? Skupek naprav in aparatov, ki so med sabo povezani s svetovnim spletom, po navadi prek brezžične povezave Wi-Fi, zato da se lahko upravlja in nadzoruje povezane naprave s tablico ali pametnim telefonom, je pametni dom. Najprej je torej dom treba napolniti s pametnimi napravami. Šele nato se dom spremeni v pametnega. Te naprave so lahko aparati v kuhinji, televizijski sprejemnik v dnevni sobi in tablica v pisarni. Za pametni dom je nujen pametni telefon ali tablični računalnik, brez tega žal ne gre. Dobra novica je, da skorajda ni osebe, ki ne bi imela v lasti pametnega telefona.

Pametni dom nadzoruje dogajanje

S pametnimi napravami lahko nadzorujete dogajanje v svojem domu, ne glede na to, ali živite v hiši ali stanovanju. Z eno napravo, na primer s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, lahko zelo udobno in preprosto upravljate svoj pametni dom, sestavljen iz raznih aparatov in naprav, luči, majhnih kuhinjskih aparatov. Upravljate ga lahko tudi na daljavo. Iz čudovitega eksotičnega hotela v tujini ali apartmaja v gorah udobno in zanesljivo nadzorujete in upravljate svoj dom. Vse to pa lahko počnete tudi iz lastnega doma, s sedežne garniture ali iz svoje postelje. Starši, ki imajo otroke, dovolj stare, da ostanejo doma, a se starši vseeno bojijo, da bo pametni dom postal prizorišče divijih zabav, lahko svoje otroke nadzorujejo kar na dopustu.

Aplikacija vključuje alarmni sistem

Pametne naprave, s katerimi se nadzoruje ali upravlja svoj dom v celoti, pa lastnika doma tudi obveščajo o dogajanjih in ga opozarjajo. Vse pametne naprave, ki jih premore pametni dom, so med sabo povezane, zato je komunikacija med njimi gladka. Če je vaše življenje že tako izjemno pestro in imate veliko obveznosti, si ga lahko olajšate z nakupom kompleta za pametni dom. Komplet vključuje tudi sistem nadzora dostopa in alarmni sistem. Alarmni sistem vas bo opozoril na vstop nepovabljene in nezaželene osebe, opozoril pa vas bo tudi na vašega najstnika, ki se bo brez vaše vednosti skušal pritihotapiti po določeni uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *