Browse By

Celulit imajo tudi moški, ste vedeli to?

Ste mislili, da imajo le ženske težave s kožo in s svojim izgledom, predvsem s tem kako izgleda njihova koža in kakšna je? Ne, težave s kožo imajo tudi moški, tudi moški imajo celulit, le da je ta bistveno manj opazen kot pri ženskah. Celulit ali pomarančasta koža je sicer res da bolj značilna za ženske in to zaradi drugačne razporeditve podkožnih vlaken, drugače pa imajo celulit tudi moški. Sigurno se celulit manj opazi pri moških tudi zato, ker moški ne dajejo takega poudarka na svoji videz, kot to počnejo ženske. Res je, da je tudi moškim bolj všeč pogledati lepo žensko in takšno pri kateri se celulit ne vidi, kot žensko, katere koža je povsem pomarančasta.

Celulit je pri moških manj opazen zaradi drugačne razporeditve kolagenskih vlaken v podkožju

Pri ženskah so podkožna kolagenska vlakna razporejena pravokotno glede na usnjico, zaradi česar nastajajo prekati, pri moških pa so ta ista vlakna pod kotom 45 stopinj, kar onemogoča nastajanje prekatov in zato je tudi celulit pri moških praktično ne viden. Nikakor pa ne drži, da pri moških celulit ne nastaja, ravno tako nastaja, samo da ga skoraj da ni videti, pa čeprav celulit povzroča podkožna maščoba, ki nato kolagenska vlakna poriva ven in le ta nato povzročajo nato prekate pri ženskah, ki povzročajo pomarančasti videz kože.

Celulit je viden predvsem zaradi velikosti in količine maščobnih celic ter od tega kako debela sta povrhnjica in usnjica. Pomarančna koža pa nastane takrat, ko se poveča število maščobnih celic in ko te nato pritisnejo na povrhnjico in usnjico povsem neenakomerno, zaradi česar tudi pomarančasta koža ni enakomerno vidna. Torej za oba spola velja enako, da je potrebna ustrezna prehrana in predvsem dovolj gibanja, da se ne nabira odvečna maščoba v podkožju, saj je le to rešitev, da celulit ne bo nastal, tako pri enem kot pri drugem spolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *