Browse By

Cene fasad

Tako kot lahko najdete različne fasade na hišah, se med sabo razlikujejo tudi njihove cene. Fasade vas lahko stanejo različne vsote denarja, odvisno je predvsem od tega kakšno fasado si želite. Vendar je priporočljivo, da se pri fasadi z denarjem ne varčuje preveč. Verjetno vas zanima zakaj. Razlogov je več. Fasade so glavni del hiše, saj vam v prvi vrsti dajejo lep videz hiše obenem pa tudi skrbijo za to, da je hiša pravilno izolirana.

Pod fasado se navadno namesti stiropor ali stirodur, včasih pa so ljudje namesto stiroporja nameščali stekleno volno. Zakaj je potrebne na fasade dati tudi stiropor? Stiropor se pod fasado namesti zato, ker je dober toplotni izolator in vam tako ne potrebno v zimskem času porabiti preveč denarja za ogrevanje oziroma ga boste porabili manj kot bi ga, če se fasade ne bo naredilo na pravilen način. To je tudi glavni razlog, zakaj ni dobro za fasade odšteti premalo denarja. Zidar ali slikopleskar, ki vam bo fasado naredil, vam jo seveda lahko naredi ugodno, vendar je potem tukaj problem, ker zato uporabi manj priznane materiale, ki so cenovno bolj ugodni in se tudi ne potrudi fasade narediti ne vem kako dobro.

Če bi radi imeli kvaliteten material za fasado pa je najboljše, da se obišče podjetje Stireks d.o.o., ki vam v svoji ponudbi ponuja fasade priznanih proizvajalcev, ki so Rofix, Weber, Baumit in podobni. Za takšno kvaliteto pa je seveda potrebno odšteti nekoliko več denarja kot za katere manj priznane proizvajalce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *