Browse By

Električni skiroji so sodobno prevozno sredstvo

Poganjajo jih električni motorji, so lahki, lahko obvladljivi mlajši in starejši populaciji ter modna muha že kar nekaj časa. To vozilo na dveh kolesih je praktično sploh za velika mesta, kjer imamo težavo najti parkirni prostor. Ker njegova teža ne presega 15 kg, si ga dobesedno lahko odnesemo na delovno mesto in ga tam polnimo, pa še pod streho je zaščiten pred vremenskimi spremembami. Električni skiroji dosežejo hitrost do 30 km/h, zato je med vožnjo priporočljivo nositi čelado in biti fokusiran na vožnjo. Treba je spremljati pešce, kolesarje in ostale udeležence v prometu, ker tukaj lahko pride so nesreč s hudimi telesnimi poškodbami.

električni skiroji2

Varnost je na prvem mestu

Naj poudarimo, da električni skiroji ne smejo na cesto, zato se vozniki lahko malo sprostijo na kolesarski poti, kjer lahko pospešijo do 25km/h, na pločniku pa moramo upočasniti vožnjo, ki je prilagojena hoji pešcev, maksimalno do 5 km/h, da pa vsi tega ne upoštevajo, nam je pa že znano. Majhna kolesca so bolj dovzetna pri poškodbah na cestišču, zato jih je potrebno držati z obema rokama, da se nenadoma ne znajdemo na tleh, po možnosti, s pešcem pod sabo, zato mora biti naša vožnja odgovorna.

električni skiroji

V njih je vsa sodobna elektronika

Kar se tiče same izdelave, so dražji električni skiroji izdelani iz bolj kakovostnih in lažjih materialov, sploh tisti, ki vsebujejo karbonska vlakna. Trikolesni so bolj varni, nadzorujemo jim s prenosom teže in nagibom. Ko se odločimo za nakup, se je tukaj potrebo pozanimati kaj od opreme potrebujemo, saj gre skoraj za takšno naložbo, kot bi kupovali avtomobil. Današnji električni skiroji imajo kar se da najboljši zavorni sistem, led osvetlitev, napihljive pnevmatike z vgrajenim zavornim sistemom spredaj in zadaj  in še povežemo ga lahko s pametnim telefonom, ta pa preveri vse karakteristike od porabe baterije v času vožnje do hitrosti, ki jo ta mikro mobilno prevozno sredstvo premore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *