Browse By

MSM izboljša vaš oslabljeni imunski sistem

V vsakem letnem času, zadnje čase pa je to življenjskega pomena, je potrebno skrbeti za svoj imunski sistem. Pogostokrat mislimo, da so za odpornost telesa dovolj le vitamini, pozabljamo pa na minerale. Prehransko dopolnilo MSM (metilsulfonilmetan) je organska oblika žvepla, ki je (poleg kalcija in fosforja) nujno potreben mineral v našem telesu. Preverite na https://www.hisa-zdravja.si/now-msm-metilsulfonilmetan-1000-mg-120-kapsul/.

Oslabljenemu imunskemu sistemu pomaga tako, da zmanjšuje število citokinov, ki povzročajo vnetne procese v telesu, deluje antioksidativno, ker lovi proste radikale in preprečuje nastajanja superoksidnih radikalov.

MSM

Zakaj? Saj jem dovolj živil, bogatih z žveplom!

Res je. Z uživanjem beljakovinsko bogate hrane poskrbimo za njegov vnos, vendar ne v zadostni meri in ne na način, kako živila pripravljamo. Omenimo samo dve pomembni živili v naši prehrani:

  • Sveži paradižnik ga vsebuje manj kot 1 mg na 1 kg. S toplotno obdelavo se vsebnost MSM zelo zmanjša.
  • Kravje mleko vsebuje pa vsaj 3 mg. S prekuhavanjem ga izgubi Ravno tako je z živili, ki vsebujejo naravno različico, kot so čebula, česen, brokoli. S kuhanjem izgubimo polovico vrednosti te nekovine v navedenih živilih.

Z uživanjem prehranskega dopolnila MSM lahko dosežemo tudi 2000 mg vsebnosti te nekovine, ki je optimalna količina za ključno vlogo, ki jo ima v telesu.

Msm prehransko dopolnilo

Znan kot mineral zdravja in lepote

Znanstvene raziskave potrjujejo, da je pomanjkanje žvepla vzrok za težave s kožo, sklepi in utrujenostjo.
MSM ga vsebuje povsem dovolj, da lahko pomaga pri:

  • težavah s kožo (luskavica, ekcemi, akne),
  • povečani gibljivosti sklepov, zmanjševanju oteklin in vnetij pri revmi, artritisu,
  • povečanem nastajanju kolagena in keratina,
  • preprečevanju mišičnih krčev,
  • delovanju jeter z izločanjem težkih

Prehransko dopolnilo MSM vsebuje v kapsulah kar 34% žvepla, ki tvori keratin, ki je osnova nohtov, las, kože in hrustanca. Odličen je za uporabo pri mastni, problematični in starajoči se koži, saj izboljša teksturo kože.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *