Browse By

Estrihi plus mojstri dajo dobra tla

Vse o estrihih lahko izveste, če le kliknete na naslednjo povezavo: https://www.hotenjka.si/estrihi-strojni-tlaki. Povezava vodi do spletne strani, na kateri boste izvedeli marsikaj o estrihih. Spletna stran pa vključuje tudi elektronski poštni naslov podjetja Hotenjka in telefonsko številko. Če jih posameznik pokliče, se lahko dogovori, da k njemu pride mojster, ki se ukvarja z estrihi že dlje časa, zato vse o njih vse, kar bi lahko posameznika zanimalo. Ko se posameznik odloča za popravljanje tal, za izdelavo tal, mora vedeti, da je najbolje poklicati na pomoč mojstra, ki ve, kako se lotiti opravila. Treba je vedeti, iz česa so sestavljeni estrihi. To še ni vse, kar morata vedeti posameznik in mojster za estrihe.

Estrihi morajo biti primerni za vaša tla

Nato je treba vedeti, kakšno mešanico je treba narediti, da bodo estrihi ustrezni za posamezna tla. Sestavine in vrsta estrihov niso vedno enaki za vsa tla. Najpogosteje so estrihi sestavljeni iz naslednjih materialov: cementa, vode in peska. Mojster določi, kakšen pesek je potreben, da so estrihi kar se da ustrezni za določena tla. Najpogosteje se uporabi pesek, ki ima zrna v debelosti največ štiri milimetre. Prvi pogoj za estrihe je ta, da mora biti že položena betonska plošča. Da pridejo na vrsto estrihi, mora biti ta betonska plošča res popolnoma suha. Če betonska plošča ni povsem suha, preden se nanjo položijo estrihi, tla ne bodo v redu.

Estrihi nad izolacijski material

Na suho betonsko ploščo je pred polaganjem estrihov nanjo položi ustrezen material za izolacijo. Najboljši je takšen izolacijski material, ki je hkrati toplotni izolacijski material in zvočni izolacijski material. Tak izolacijski material bo poskrbel, da bo nogam topleje in da spodnji stanovalci ne bodo slišali vsakega koraka, ki ga naredi posameznik. Večinoma se kot izolacijski material uporabi stiropor, medtem ko je tervol boljši kar se tiče zvočne izolacije. Tudi o tem, kateri izolacijski material je najboljši za vaša tla, vam bo svetoval mojster, ki ga boste najeli, da bodo vaša tla takšna, kot morajo biti. V kolikor pa vas zanima kaj vpliva na ceno estrihov pa si lahko preberite tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *