Browse By

Izolacija strehe, da ne uhaja toplota

Je izolacija strehe nekaj, na kar naj bi bil lastnik katerega koli objekta pozoren? Odgovor je: vsekakor. Namreč, če verjamete, da je streha hiši to, kar je glava telesu, potem verjamete tudi, da tako kot uhaja največ toplote skozi glavo, uhaja večina toplote skozi streho, seveda le skozi slabo izolirano. Danes je seveda jasno, da to, da največ toplote uide skozi glavo, ni res. Resnica pa je, da slaba izolacija strehe povzroča uhajanje toplota. Z uhajanjem toplote pa gre tudi vaš denar, torej pomeni visoke stroške ogrevanja.

Izolacija strehe mogoča že z zrakom izolacija strehe

Priporočljivo je, da se izolacija strehe načrtuje že med samo gradnjo hiše, saj je sestavljena iz več plasti. Med streho in plastjo, ki je pod njo, naj bi bilo treba pustiti nekaj nezapolnjenega prostora. To je priporočljivo zato, ker naj bi že zrak omogočil, da je izolacija strehe osnovna. Lahko pa se odločite, da poskrbite za izolacijo strehe, ki ni le osnovna, pač pa dobra. Dobra izolacija strehe bo poskrbela, da bodo prihodnji računi znatno nižji. Preden se lotite izolacije, morate z merilnim trakom izmeriti podstrešje. Po meritvah boste izračunali, koliko materiala za izolacijo potrebujete, da bo vse skupaj dobro izolirano.

Izolacijo strehe naj opravi le usposobljena osebe

Z merjenjem še niste končali. Po meritvi podstrešja, je treba izmeriti, koliko so drug od drugega oddaljeni nosilci, izdelani iz lesa, da boste lahko razrezali material, ki ste ga kupili in je primeren za izolacijo vaše strehe. Določeni posamezniki, ki se izvajanja izolacije strehe lotijo sami, so bolj spretni kot drugi. Manj spretni posamezniki bodo ravnali pametneje, če bodo na pomoč poklicali kar strokovnjaka. Čeprav izolacija strehe naj ne bi bila težko opravilo, je beseda težko prav relativna. Kar ni težko za enega posameznika, bo težko ali celo nemogoče za nekoga drugega. Nekdo, ki ni spreten, lahko na koncu naredi več škode kot koristi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *