Browse By

Silimarin v obliki kapsul za zdravje

Jetra so organ rdečkaste barve v trebušni votlini, ki igrajo pomembno vlogo v presnovi hrane in hranil, pomagajo pri razstrupljanju zdravil, izločajo za prebavo potreben žolč in skladiščijo glikogen, ogljikov hidrat, in presnavljajo maščobe. Jetra so tudi drugi največji organ, zelo zanimivo pa je, da so se sposobna obnoviti. Jetra so torej pomemben notranji organ, ki pa je hkrati podvržen mnogim obolenjem, kot so hepatitis, ciroza, ki je lahko posledica zasvojenosti z alkoholom, in seveda rak. Vsak posameznik lahko sam poskrbi za zdravje jeter že z zdravo prehrano. Uživa lahko prehranska dopolnila, ki pozitivno vplivajo na jetra. Pri tem pomaga silimarin Hiša zdravja ga ponuja v obliki kapsul.

Silimarin pod drobnogledom raziskovalcev

Zelo poznano in koristno zelišče je silimarin Hiša zdravja poučuje na svoji spletni strani. Gre za eno od rastlin, ki je pogosto pod drobnogledom strokovnjakov za zdravje, ki so ugotovili, da ima številne lastnosti, koristne za človekovo zdravje. Skupaj s farmacevti so zato razvili načine, kako izkoristiti te zdravilne lastnosti rastline silimarin. Ekstrakt pegastega badlja zelo pozitivno vpliva na jetra. Pomaga pri zaščiti jeter in njihovi naravni obnovitvi ali regeneraciji. Jetra so namreč sposobna, da se vsaj delno obnovijo sama. Zdrava jetra so jetra, ki delujejo, kot je treba, da človek ostane zdrav. Za ohranjanje zdravih jeter lahko posameznik uživa silimarin v kapsulah.

Silimarin z zdravilnim regratom

Danes je treba upoštevati, da se veliko ljudi odloča za vegetarijanski ali veganski način življenja. Zato je treba ponuditi tak silimarin, ki ne vsebuje nobenih živalskih produktov in ni bil preizkušen na živalih. Kapsule silimarina pa ne vsebujejo le tega. Kapsule, katerih glavna sestavina je silimarin, vsebujejo še druge snovi, ki so koristne za zdravje. Vsebujejo namreč še regrat in artičoko. Regrat je travnica, ki ko je najti, kot pove že ime, na travniku. Ima mnoge zdravilne učinke in ljudje ga po navadi uživajo v solati. Je zelo bogat z rudninami in vitamini, zelo koristen je za ljudi, ki jim primanjkuje železa. Ena od pomembnejših lastnosti je ta, da pomaga izboljšati delovanje jeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *