Browse By

Je laminat res vedno tako glasen?

laminatZaradi vedno bolj glasnega mnenja, ki se je vedno bolj širil o laminatu, smo za vas preverili dejansko stanje in preverili, če je to res kar pravilo, da je laminat vedno glasen in vedno povzroča pokanje pri hoji. Kaj hitro pa smo prišli do zaključka, da to ni vedno tako in da je predvsem glasen tisti laminat, ki je manj kvaliteten in predvsem tisti laminat, ki je nepravilno položen. To, da se laminat položi na obstoječo talno oblogo, na katero se razgrne tanka preproga, ni nikakor pravi postopek. V takem primeru lahko vedno, ampak res vedno pričakujete, da bo laminat pokal pod vašimi nogami. Treba ga je namreč položiti na ustrezne plošče, ki poden zagotovo izravnajo, nato pa se uporabi še prav posebna pena in še nekaj slojev.

Če je laminat pravilno položen, ne bo glasen

Ste tudi pri vas naredili kot prej opisano? Če niste, potem vam laminat ropota, vi pa po vsej verjetnosti niste prav preveč navdušeni. V kolikor imate v sobi, kjer laminat ni pravilno položen, majhnega otroka, h kateremu greste zvečer pred spanjem še kaj nujnega postoriti, potem verjetno niste prav preveč navdušeni nad laminatom, saj se lahko zgodi, da otroka povsem zbudite, če ne to, ga pa vsaj predramite. Zato resnično vedno upoštevajte pravila polaganja laminata, da ne boste potem krivili laminata. Pravila polaganja so bila ravno zaradi tega narejena, da do pokanja ne prihaja, saj je jasno, da samo zlepljen les ni enako trden kot masiva in da se bo upogibal pod težo človeka, kar pa povzroča tisti neprijeten zvok.

Raje naj ga položi strokovnjak

Četudi boste še tako veliko prebrali in zbrali nasvetov, je še najbolje, da se polaganja laminata loti usposobljena oseba, ki bo tudi natančno določila, kako bo polaganje potekalo. Ni namreč vedno enakega pravila, predvsem pa se vsa pravila porušijo v res starih gradnjah z lesenimi stropi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *