Browse By

Kako se izbere posteljnina prave velikosti?

posteljninaSte bili že kdaj v situaciji, ko ste želeli kupiti posteljnino za darilo, pa ste na koncu ugotovili, da sploh ne veste, kakšne dimenzije mora biti posteljnina, saj ste si predstavljali, da prešite odeje pa res ne morejo biti različnih dimenzij kot je za enojno posteljo in za skupno eno prešito odejo za zakonsko posteljo? Potem ste zagotovo ugotovili, da so dimenzije zelo različne, in sicer se začnejo dimenzije pri 135 × 200 in se višajo po 20 cm navzgor po dolžini in širini, točne dimenzije pa si lahko pogledate tudi na tej spletni strani //minu.si/collections/posteljnine. Zato če želita, da je posteljnina vaše darilo, potem je bolje, da v naprej poznate mere, saj če je posteljnina preozka, potem mora biti prešita odeja v prevleki nagubana, kar nikakor ni prijetno pri spanju, ali pa je posteljnina preširoka in imate občutek, da se pokrivate le s prevleko, kar tudi ni prijetno. Enako velja tudi za vzglavnike.

Vedno izmerite prešito odejo pred nakupom

Zagotovo se za vsako odejo najde tudi prava posteljnina, le izmerite jo v naprej in nikar ne kupujte kar na slepo, saj je zelo velika verjetnost, da z nakupom ne boste zadovoljni. Pazite na to, da izmerite tako širino odeje kot tudi dolžino, enako pa naredite tudi z vzglavnikom. Pri vzglavniku se morate edino zavedati tega, da v kolikor imate anatomsko oblikovanega in da gre za majhno izvedbo, torej ni klasična oblika, skoraj da nimate možnosti, da bi našli pravo dimenzijo prevleke in vam je edina opcija, da prevleko lepo zvijete pod vzglavnik ali pa jo enostavno odrežete in prevleko ponovno zašijete.

Ko izberete velikost, izbirajte tudi material

Zelo pomembno pri nakupu posteljnine je tudi to, da pravilno izberete vam najbolj ustrezen material. Zagotovo vam je pomembno to, kakšen je občutek ko se zvečer uležete v posteljo in zjutraj vstanete. Po vsej verjetnosti nek zelo trd bombaž ni najbolj prijeten in ravno taka posteljnina se pri nas najbolj pogosto prodaja, zato bodite vsekakor pozorni tudi na material, saj če vam občutek ne bo všeč, potem bo skoraj gotovo posteljnina tudi stala v omari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *