Browse By

Kako se udarno kladivo pravilno uporablja?

Tako kot vsaka druga stvar, tudi udarno kladivo zahteva, da se uporablja po določenih pravilih, če želimo iz njega iztisniti njegov maksimum oz. če želimo, da sploh naredimo tisto za kar smo udarno kladivo sploh rabili. Npr. na gumb za zagon orodja se pritisne šele, ko je konica orodja prislonjena na betonsko površino, ki se jo obdeluje, ste vedeli to? Za konkretnejša navodila, kako se pravilno uporablja udarno kladivo, smo povprašali pri podjetju Metal Mikulič, kjer so nam izkušeni strokovnjaki z veseljem svetovali in nam pri tem povedali, da je eno od ključnih pravil, da je stikalo v položaj »vključeno« lahko obrnjeno le, če je sprožilec izvlečen, če pa je sproščen, pa mora biti obvezno v položaju »izključeno«.

Udarno kladivo lahko deluje tudi neprekinjeno

Določeni proizvajalci tega orodja, so le to proizvedli tako, da tudi če pritisnemo na gumb za zaustavitev med tem, ko je sprožilec izvlečen in čeprav se sprožilca niti ne dotikamo, bo stikalo za vklop ostalo v položaju »vključen«, kar je velika prednost, saj tako lahko udarno kladivo neprekinjeno uporabljamo. Udarno kladivo izklopimo tako, da ponovno pritisnemo na sprožilec in šele takrat se bo stikalo za vklop oz. izklop premaknilo v položaj »izključen«. Na tak način ga lahko uporabljamo neprekinjeno toliko časa kolikor mi to želimo.

Udarno kladivo uporabljajte s polno učinkovitostjo

Veste kako se udarno kladivo uporablja z njegovo polno učinkovitostjo? Povsem preprosto, in sicer tako, da udarno kladivo zgolj držite z obema rokama in ga ne pritiskate ob obdelovalno površino, ampak uporabljate zgolj težo orodja in ga tako uporabljate ne da bi potrebovali kakršnokoli dodatno moč, so nam tudi zaupali strokovnjaki iz podjetja Metal Mikulič. Dodali so še, da če boste uporabili pretirano svojo moč in ne zgolj držali orodja prislonjenega ob obdelovalno površino, bo učinkovitost udarnega kladiva slabša, kot če svoje moči sploh ne bi uporabili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *