Browse By

Kamnite stopnice iz naravnega kamna

Naravni kamen je prav poseben material, ki s svojim naravnim estetskim pridihom poskrbi za unikaten videz vsake površine. Primeren je namreč za površine, ki jih redno uporabljate in so obenem tudi bolj izpostavljene zunanjim vplivom. Uporabite ga lahko za olepšavo vaših vrtov, teras, dvorišč, bazenov ali letnih kuhinj, saj boste tako poskrbeli za trajno ureditev in zmanjšali možnost obrabe.

Edinstvena rešitev so kamnite stopnice, ki so lahko zunanje ali notranje. Pri tem pa lahko izbirate med različnimi vrstami kamna – od granita do travertina, apnenca, peščenjaka in diorita. Preverite pester izbor ponudbe materialov za kamnite stopnice podjetja PietraProject na njihovi spletni strani: https://www.pietraproject.si/talne-obloge/kamnite-stopnice.

Različne barve in površine za različne okuse

Tako kot je moč narave nepredvidljiva in naključna, tako je tudi končni videz kamna nepredvidljiv in povsem unikaten. Prav zaradi te edinstvene lastnosti so kamnite stopnice lahko v vseh možnih strukturah in barvah površin. Izbirate lahko med klano, žgano in starano antično površino. Če bi radi imeli sive kamnite stopnice, potem bo verjetno najboljša izbira sivi peščenjak z ročno klanim robom.

kamnite stopnice- pietraproject

Če imate raje toplejše odtenke, pa lahko izbirate tudi med bež, zlatim in bordo peščenjakom. Ljubitelji črne barve boste zagotovo navdušeni nad črnim apnencem ali črno ardesio. Na voljo pa sta vam tudi sivi granit in diorit z žgano površino in žaganim robom ter prečudoviti vzorci travertina v številnih barvnih odtenkih s starano površino in žaganim robom, ki jih lahko najdete med izdelki podjetja PietraProject.

Tudi kamen potrebuje ustrezno nego in zaščito

Kamnite obloge ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, razen občasnega odstranjevanja prahu, ki ga lahko opravite z uporabo sesalca s krtačnim nastavkom. Velika prednost kamna je namreč v tem, da nima elektro-statičnega naboja, zato sam po sebi ne privlači prahu. Ta se lahko nabere le zaradi prepiha v prostorih. Toda kljub njegovi navidezni neuničljivosti je zaželeno, da preprečite možnost vdiranja nečistoč in vode v strukturo kamna.

kamnite stopnice

Za to je najbolj primerna uporaba ustreznega impregnacijskega sredstva, kar še posebej velja za kuhinjske prostore in talne površine, pa tudi za kamnite stopnice. Pri tem je zelo pomembno, da nanos impregnacijskega sredstva opravi strokovno usposobljena oseba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *