Browse By

Ko potrebujemo dober prevod za hrvaški jezik

Slovenija je s Hrvaško povezana v veliko pogledih: gospodarski, turistični in kulturni stiki so tesni in pri tem sčasoma potrebujemo tudi prevode različnih besedil. Kljub temu, da se zaradi jezikovne sorodnosti ter skupne zgodovine v bivši državi lahko nadvse dobro razumemo, pa je pri pomembnih in strokovnih dokumentih in vsebinah, pri katerih je potrebna natančnost, najboljše najeti strokovnjaka. Če na primer želimo s svojo dejavnostjo vstopiti na hrvaški trg, bomo poleg raziskave trga in poznavanja lokalnih posebnosti morali pri prodaji izdelkov zagotoviti tudi brezhibno ter nedvoumno komunikacijo na svojih spletnih straneh, družbenih omrežjih, poslovni dokumentaciji in pri podpori strankam. Prevajanje hrvaščine ponuja precejšnje število ponudnikov, zato preverimo morebitne reference, da najdemo najbolj kakovostnega.

prevajanje v hrvsščino

Iščete poceni prevajanje hrvaščine?

Če iščemo poceni prevajanje hrvaščine, preglejmo objavljene cenike na spletu, najboljše pa je glede na naše potrebe pridobiti nam prilagojeno ponudbo. Za eno stran računajmo na strošek od vsaj 15,00 EUR dalje, v kolikor pa potrebujemo sodno overjeni prevod, pa vsaj med 25,00 do 30,00 EUR dalje. Poleg prevodov je pomembno razmisliti tudi o strošku lektoriranja, še posebej pri znanstvenih in leposlovnih besedilih, pri katerih mora celota odražati strokovnost. Kadar pripravljamo skupne projekte oziroma se prijavljamo na razpise s hrvaškimi partnerji, ravno tako poskrbimo za ustrezen nivo ob pomoči usposobljenega prevajalca.

Poceni prevajanje hrvaščine

Kako izbrati pravega strokovnjaka za prevajanje hrvaščine?

Za prevajanje hrvaščine morata biti prevajalec in lektor izkušena v poznavanju zakonitosti ter posebnosti obeh jezikov, zato ni dovolj, da za svoje aktivnosti poiščemo naravne govorce, temveč tudi strokovnjake, ki imajo diplomo/magisterij oziroma doktorat s tega področja in ki nenehno spremljajo novosti, saj se govor ves čas spreminja. Tudi naše zahteve moramo znati dobro definirati, da bo končni izdelek lahko kakovosten: opredelimo, katere skupine ljudi naslavljamo, kaj jim želimo sporočiti ter kakšen pristop bomo ubrali, da  bodo razumeli naše ideje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *