Browse By

Ko se dela prijava poškodbe pri delu, je obrazec ER-8 osnova

Vsak, ki je pogledal obrazec ER-8, takrat ko je do kakšne delovne nesreče prišlo ali pa pač kar preventivno, si misli, da ga je pa res povsem enostavno izpolniti. Vendar pa je treba dodati, da je pomembna čisto vsaka malenkost, potem je tu potrebno priložiti kar precej različnih dokazil, s katerimi se prijava poškodbe pri delu podkrepi in vse to skupaj izjemno vpliva na višino odškodnine, ki jo zaposleni dobi ob nesreči. Torej, ko se dela prijava poškodbe pri delu ER-8 ostaja osnova, vendar pa že ena majhna malenkost lahko vpliva na višino čisto vsega. Vsekakor pa si zapomnite, najbolje je, da se prijava poškodbe pri delu naredi čim prej.

Res je, da se prijava poškodbe pri delu ER-8 obrazca naredi enostavno, vendar ne pozabite na to, kdaj jo narediti

Mnoga podjetja pri delovnih nesrečah postopajo povsem napačno. Ko pride do delovne nesreče, pa tudi če je ta poškodba zlom kosti, ki res ni življenjsko ogrožujoč, se vsi ukvarjajo z zaposlenim, pri tem pa pozabljajo na njegovo finančno preskrbljenost. Še najbolje je namreč, da se prijava poškodbe pri delu začne delati kar takoj, ko se poznajo vsa dejstva, ko se vse lahko pravilno napiše in opiše, ko imamo še vse dokaze, na primer o poškodovanih očalih ali katere druge uničene stvari, ki priča o tem, da je do nesreče prišlo, vendar pa morate pri opisovanju dogodkov tudi uporabljati pravilne izraze.

prijava poškodbe pri delu ER-8

Tako se prijava poškodbe pri delu sicer na omenjenem obrazcu res naredi povsem enostavno, vendar pa le redko kdo točno ve, kaj in kako se dela, kakšni in kateri izrazi se lahko uporabljajo in kateri vplivajo na uspešnost prijave. Zato podjetja, ki se s tem strokovno uporabljajo, svetujejo, da se jih pokliče takoj, ko uspete, da oni zberejo vse skupaj in da se naredi prijava poškodbe pri delu tako, kot je treba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *