Browse By

Lepota in zdravje gresta z roko v roki

amlogoIščete recepte, kako bi lahko vplivali na lepoto, kateri vitamini in minerali so potrebni, kupujete številne kreme za lepoto, lepo kožo itd., uživate hrano, ki naj bi pomagala do lepote, vse bolj ali manj brez veze? Zavedajte se, da zdravje in lepota izvirata iz notranjosti, torej če je organizem zdrav, bo tudi koža lepa. Raje poskrbite za to, da uživate zdravo prehrano, ki je raznolika in se izogibajte transmaščobam in sladkorju, poskrbite za čim bolj zeleno zelenjavo, dovolj vlaknin, ker če je črevesje zdravo, potem boste bolj zdravi. Dejstvo namreč je, da mora biti črevesje zdravo za čim boljše zdravje.

Kljub temu, da predvsem ženske želijo doseči idealno težo, to za zdravje ni najbolje na silo

Res je, da je za zdravje idealna teža najboljša. Nikakor ni zdrav tisti, ki ima res preveč kilogramov, saj kaj hitro začnejo trpeti srce, ožilje, sklepi in še kaj. V takih primerih je izguba kilogramov obvezna, vendar pa vseeno ne na vsak način. Nikakor ni za zdravje dobra nobena rigorozna dieta, prav tako tudi ne, če vsak dan gledate na tehtnico in vam to predstavlja že stres. Tako pravzaprav lahko rečemo, da gresta zdravje in lepota z roko v roki, vendar pa vseeno prej razmislite, kaj in kako se boste tega lotili.

Nikakor ne hujšati na hitro in na nepravi način. V prehrani spremenite samo to, da odstranite nezdravo prehrano in se začnite ukvarjati s tistim športom, ki vam je všeč. Prav gotovo bo zdravje spat takšno, kot ste si ga želeli, posledično pa se bo tudi lepota vrnila, saj bo vaše telo bolj zdravo od znotraj. Vsekakor se morate zavedati, da zdravje izhaja iz notranjosti in nikakor se za lepoto ne smete obremenjevati, saj to negativno vpliva tudi na vašo lepoto, da o najrazličnejših infekcijah raje ne govorimo, saj se lahko kar vrstijo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *