Browse By

Nad prekomerno težo z arašidovim maslom

Da, tudi to je mogoče, pa čeprav ste si mislili, da arašidovo maslo sodi med popolnoma nezdravo prehrano, da so kalorije arašidovega masla res ogromne, da samo redi in je dobra po okusu. Najprej dejstvo, da je arašidovo maslo najboljše, če se mu doda sladkor, ampak ne govorimo o takšnem maslu, temveč takšnem, ki je brez dodanih sladkorjev in seveda tudi soli.

V tem primeru je sicer še vedno dobro, vendar ga kljub temu marsikdo ne bi jedel. Hkrati pa kikirikijevo maslo tudi slučajno ni nezdravo, ravno obratno. Res je, da se ne smete prenažirati z njim, no, pa saj se tudi ne morete, saj ima v sebi toliko beljakovin, da hitro dobite občutek sitosti, saj so tudi kalorije arašidovega masla res visoke. To vsekakor je dobro, če imate težave s prekomerno težo in s tem, da pri vsakem obroku pretiravate s količino. Kalorije, ki jih ima arašidovo maslo, sploh niso tako visoke, kot se vam zdi.

Kikirikijevo maslo v 100 g vsebuje 588,4 kalorij, kar bi bila nekje četrtina dnevne potrebe odrasle osebe. Vendar pa je 100 g arašidovega masla pravzaprav nemogoče zaužiti in ravno zaradi tega občutka sitosti, je arašidovo maslo primerno za ljudi, ki želijo izgubiti težo. Hkrati vsebuje zdrave maščobe, ki so nujno potrebna hrana mišicam, torej je poskrbljeno hkrati tudi za hrano mišic med hujšanjem. Saj veste, pri hujšanju nobena hrana ne bo naredila čuda, da boste kar postali vitki, brez rekreacije in pravilne prehrane tudi ne bo šlo in arašidovo maslo je prava in zelo dobra izbira tudi iz tega vidika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *