Browse By

Omega 3 nujno potrebujemo čisto vsi

omega 3Glede na to, da omega 3 spadajo med maščobne kisline, ali se vam še vedno zdi, da jih nujno potrebujemo, glede na to, kako slabo so bile maščobe zapisane zadnjih nekaj let? Se vam glede na to zdi, da se jim je bolje izogibati? Če se vam tako zdi, se zelo, zelo motite. Maščobne kisline omega 3 nujno potrebuje čisto vsak človek, prav tako pa tudi maščobe potrebujemo čisto vsi, le da potrebujemo zdrave maščobe, predelanim transmaščobam pa se je treba čim bolj izogibati in še najbolje je, da jih zaužijemo nič. Omega 3 prodaja tudi podjetje Hiša zdravja v kapsulah, kar se zagotovo zdi še najbolj enostaven način, da jih zaužijemo dovolj.

Zakaj omega 3 ravno v kapsulah?

Niste privrženec prehranskih dopolnil, še slabša pa se vam zdi ideja, da bi se nujno potrebne snovi uživale v kapsulah? Seveda obstaja alternativa kapsulam z omega 3, in sicer s hrano. Ampak se morate zavedati, da vas čaka bistveno bolj trnova pot, saj boste omega 3 dobili z res velikimi količinami hrane. Če se odločite za ribe, ki pazite, ne smejo biti gojene, potem jih morate jesti nekje 4 – 5 krat na teden, hkrati pa so to le tiste bolj mastne ribe, ki pridejo v poštev. Lahko omega 3 užijete tudi s semeni in zelenjavo, ampak spet pazite na to, da je ekološko pridelana, pa zaužiti je boste morali kar precej, edino s chia semeni se lahko približate zadostni količini omega 3 na dan z ne res enormnimi količinami le – teh, morate pa jih nujno prej namočiti.

Hiša zdravja kljub vsemu svetuje kapsule

Se sprašujete zakaj, glede na to, da je možno omega 3 vseeno zaužiti tudi na drugi način? enostavno zato, ker boste ves čas zelo težko dovolj vestni in zaužili dovolj omega 3 na dan. Dejansko pa se uživanje mastnih rib polnih teh esencialnih kislin vedno bolj odsvetuje zaradi hude onesnaženosti morja, ravno te ribe, ki pa so polne omega 3, pa dolgo živijo v morju, torej z njihovim mesom tudi zaužijete ogromno težkih kovin in si s tem ne naredite prav nobene usluge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *