Browse By

Postopek permanentnega lakiranja nohtov

Za navadno lakiranje nohta vsi točno vemo, kako poteka. Pravzaprav je tako enostavno, da ga že majhni otroci obvladajo, ko gledajo svojo mamo pri tem opravilu. Ker pa ima takšno lakiranje danes na voljo zelo dobro zamenjavo, da celotnega postopka ni treba obnavljati vsak večer znova in znova, pa ga tudi vedno manj žensk obvlada.

Ta zamenjava je permanentno lakiranje nohtov in kljub temu, da je za permanentno lakiranje nohtov postopek na prvi pogled izredno enostaven, drugače ni, če se upošteva čisto vsaka malenkost. Drugače je za permanentno lakiranje nohtov postopek popolnoma enostavno opisati, saj je najprej treba odstraniti stari, že nanešeni lak, nato se spili nohte, uredi obnohtna kožica, nato pa se nanese še osnovna plast. Najprej je to plast treba posušiti pod UV lučko za 2 minuti, nato pa se 2 krat nanese izbrani lak in seveda se mora vsaka plast sušiti vsaj 2 minuti pod UV lučko. Na koncu se nanese še zadnja, neke vrste zaščitna plast, ki se mora posušiti in celoten postopek je končan.

Največje težave, ki jih imajo ženske, ki same uredijo permanentno lakiranje nohtov, je v tem, da je kakovost laka slaba ali pa UV lučka ni dovolj dobra. Na voljo je danes kar nekaj različnih ponudnikov za lake in lučke, vendar pa niso kar čisto vsi dobri. Če bi torej želeli permanentno lakiranje nohtov sami izvajati doma, je pač treba vložiti na začetku kar nekaj denarja v dobre izdelke, v nasprotnem primeru s končnim izgledom nohtov ne boste zadovoljne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *