Browse By

Vzdrževanje pasjega ležišča je izredno pomembno

Čisto vsak kuža potrebuje vsakodnevne sprehode v naravi, pri tem pa je povsem nepomembno, kakšno je zunaj vreme. Četudi je zunaj deževje in samo blato, je kužka treba peljati na sprehod. Po drugi strani pa kuža potrebuje tudi svojo ležišče za psa. To pa sta dve stvari, ki nekako ne gresta skupaj, kar vsak lastnik kužka dobro ve.

Vendar pa danes obstajajo takšna pasja ležišča, pri katerih blato na pasjem ležišču ne bo več problem, saj so tako prevleke kot tudi polnila pralna na povsem enostaven način. Vzdrževanje vsekakor je izredno pomembno in tudi nujno potrebno, saj se v nasprotnem primeru v polnilu pojavijo bakterije, lahko se zaredijo tudi zajedavci in podobno, česar pa si zagotovo nihče ne želi, da bi imelo ležišče za psa. Vlažno polnilo in tudi zunanji del, ki ga imajo pasja ležišča, je vsekakor najboljše, da je suho, saj se na ta način prepreči pojav bakterij in zajedavcev. Za notranji del vsekakor je danes rešitev, če je zunanji del tak, da ne premoči. Vendar pa je tudi v tem primeru ležišče za psa nujno treba na vsake toliko časa oprati.

Ob nakupu je torej nujno treba paziti, kakšno vzdrževanje ležišče za psa omogoča in v kolikor prevleka in podloga nista pralni, je vsekakor bolje poiskati drugo ležišče za psa, ki to omogoča. Pri tem pa je treba paziti tudi na to, da je podlogo in prevleko možno oprati v pralnem stroju in ne zgolj na roke, kar je še posebej pogosto. Morda nekaj razlike je, vendar pa je nakup boljšega ležišča, ki ga je možno prati v pralnem stroju, smotrn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *