Browse By

Pravljice za lahko noč kot uspavanka

pravljice za lahko noč

V prednovoletnem času, ko je vzdušje vsepovsod nekoliko bolj živahno, vse utripa in je na vsakem koraku slišati božično-novoletne pesmi, so najmlajši še bolj razigrani in imajo še več energije, zato se morajo starši še bolj potruditi, da jih pred spanjem umirijo in pripravijo na nočni počitek. Pri tem pa lahko uporabijo pravljice za lahko noč, le-te jim lahko preberejo oziroma pripovedujejo sami ali pa jim jih predvajajo. Medtem ko bodo najmlajši poslušali o dogodivščinah pravljičnih junakov, se bodo sprostili in dovolj umirili, da bodo lahko sladko zaspali. Pravljice za lahko noč so primerna uspavanka, ki bo vašega malčka popeljala v prijetne sanje.

Božično-novoletne pravljice za lahko noč

V decembru so pri najmlajših v središču pozornosti trije dobri možje – Miklavž, Božiček in dedek Mraz. Seveda jih najbolj zanima, s čim jih bodo le-ti razveselili. Zato tudi najraje prisluhnejo božično-novoletnim pravljicam, v katerih se pogosto pojavljajo ti trije dobri možje. Pravljice, v katerih je vse polno motivov novoletnih jelk, darilc, otrok, polnih pričakovanja, snežakov idr., so zanje v zimskem času še posebno dobrodošle in jih želijo poslušati. Zato je dobro, da si starši ob večerih vzamejo čas za otroke in jim prebirajo pravljice za lahko noč. Božične in novoletne pravljice za lahko noč so tudi primerno darilo za pod smrečico, ki se ga bodo najmlajši prav gotovo razveselili.

E-pravljice za najmlajše

Radovedni otroci praviloma želijo slišati prav vsak dan novo pravljico. Ko si bodo pozimi zaželeli prav vsak večer drugačno božično-novoletno pravljico, se boste kot starši mogoče znašli v zadregi, ker ste jim letos prebrali že prav vse božične in novoletne pravljice s knjižne police. Toda na spletu so dostopne preštevilne e-pravljice, tako v knjižni kot zvočni obliki (več o zvočnih pravljicah si lahko preberete tukaj. Pobrskajte po spletu in za svojega otroka izberite najrazličnejše božične in novoletne pravljice, ki bodo polepšale praznične večere vaših najmlajših in potešile njihovo radovednost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *