Browse By

Za smučanje Avstrija popolna izbira

smučanje Avstrija

Dva športa sta tipična za Slovenijo, in sicer zimski šport smučanje in pohodi v hribe, tj. hribolazenje ter alpinizem. Kot navdušeni smučarji imajo Slovenci v Sloveniji na voljo smučarske proge na Pohorju v Mariboru, Rušah in Hočah, Bovcu, Bohinju, Kranjski Gori, Cerknu, Zrečah, Mozirju, Slovenj Gradcu, Kamniku, Bledu in še več. Nekatera smučišča so večja, z daljšimi progami, modernejšimi sedežnicami in wellnesi, druga smučišča pa so manjša. V Sloveniji je poleg rekreativnega smučanja izjemno priljubljeno profesionalno – tekmovalno – smučanje. Slovenski smučarji so vedno tekmovali z avstrijskimi, tudi v Avstriji je smučanje zelo priljubljeno. Za smučanje Avstrija s svojimi velikimi smučišči in urejenimi progami predstavlja pravi raj.

Za smučanje Avstrija zadovolji navdušene

Za navdušence nad smučanjem je Avstrija je popolna, saj ponuja raznolika smučišča za vse ravni smučarjev, začetnike, napredne smučarje in izkušene smučarje, ki se ne bojijo niti najhujših strmin. V Sloveniji je večkrat mogoče, da je kakšna proga zaprta, zato se na odprtih smučarskih progah naredi takšna gneča, da smučanje ni tak užitek, kot bi lahko bil. Za smučanje Avstrija ni tako oddaljena. Nekatera smučišča so le dve uri vožnje z avtom – ali celo le eno uro – stran. Kakovostno smučanje Avstrija nudi celo leto, proge pa so odlično urejene in vzdrževane, vsa smučišča pa imajo na voljo najboljšo opremo.

Za smučanje se Avstrija resnično izplača

Tudi cestne povezave do avstrijskih smučišč so dobre. Veliko Slovencev se odpravi v našo severno sosedo na smučarske počitnice, saj je za smučanje Avstrija daleč najboljša, če se upoštevata bližina in razmerje med ceno in ponudbo. Za smučanje je potrebno veliko opreme, primerna obleka, zaščitna čelada, smučarska očala, smuči, palice in pancerji. Oprema za smučanje je draga, vendar se da dobiti rabljeno opremo zelo ugodno. Kar pa je nekoliko težje dobiti ugodno, je smučarska karta. Slednje so precej drage, zato je pomembno, da so vsaj smučarske proge urejene, kot je treba. Vsi vedo, da je za smučanje Avstrija odlična.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *