Browse By

Če se odločite za hujšanje, naj bo res zdravo

So se vam počasi, kilogram po kilogram na leto nabirali kilogramčki, katerim niste posvečali posebne pozornosti, zdaj pa so vas kar na enkrat začeli zanimati in bi se jih radi znebili? Potem nikar ne posegajte po kakšnih praških, ekstremnih dietah oz. na splošno ekstremnih spremembah. Če se boste odločili za zdravo hujšanje, bo hujšanje tudi veliko bolj uspešno, ne bo se pojavil jo-jo učinek, vi pa se boste tudi veliko bolje počutili. Ste našli kakšno dieto, ki vam je všeč, še posebej ker vidite, da bi se lahko prehranjevali na tak način, kot predvideva dieta? Že na daleč vidite, da dieta predvideva izredno velik manko maščob. Takšna dieta je seveda uspešna, hujšanje bo uspešno, zelo veseli boste vsak teden, ko boste videli, koliko kilogramov ste izgubili, ampak, ali si predstavljate, da se boste tako prehranjevali celo življenje? Verjetno si ne predstavljate in tudi zdravo nikakor ni, ampak res nikakor, hkrati pa se zavedajte, da se bodo kilogrami po končani dieti vrnili, pa še kakšen dodaten se bo pojavil.

Zdravo hujšanje je edini efektivni način

Če ste se znašli v tem vrtiljaku, v katerega večina zapade, da išče najprej diete in to takšne, ki imajo najboljši učinek in so po možnosti celo časovno omejene, potem pojdite čim prej ven iz vrtiljaka. Resnično. Ne naredite si škode, predvsem pa ne poslušajte ljudi in medijev, ki se na vsak način bojujejo pred maščobami in jih obtožujejo za pretirano debelost po celem svetu. Če jih boste povsem omejili in se odločili za hujšanje z ekstremno majhnim kaloričnim vnosom, si boste dolgoročno naredili samo najslabše in resno ogrozili svoje življenje, posledice pa so lahko zares resne, zato ne tvegajte.

Kakšno pa je zdravo hujšanje? ZDRAVO HUJŠANJE

Predvsem je zdravo hujšanje počasno hujšanje. Če izgubite 0,5 – 1 kg na teden je to idealno, upoštevajte pa da, se tehtajte ob istem času v dnevu, saj preko dneva teža precej niha. Če se odločite za hujšanje, nikar ne omejite kaloričnega vnosa hrane. Izognite se nezdravim maščobam in predvsem uživajte dovolj hrane, kar pomeni precej več obrokov, kot si lahko predstavljate, vključite vadbo in če si želite res dobrih rezultatov, kontaktirajte Miho Geršiča iz Popolne postave, ki ti bo pripravil personaliziran jedilnik za cel teden, s katerim je učinkovito zdravo hujšanje zagotovljeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *