Browse By

Prednosti uporabe strešnih kovčkov

Skoraj vsem se nam je že zgodilo, da je v našem avtomobilu zmanjkalo prostora za vso prtljago. Kljub vedno večjim prtljažnikom, se hitro nabere v vozilu preveč osebnih stvari ter druge opreme, ki jo nimamo kam dati. Ena izmed najbolj optimalnih rešitev za to težavo pa so strešni kovčki. Zaradi svoje dostopne cene in velike kapacitete, jih uporablja vedno več voznikov po vsem svetu. Dobro pa je, če poznamo vse prednosti omenjenih kovčkov, preden se podamo v nakup.

Veliko dodatnega prostora za našo prtljago

Prostora za prtljago hitro zmanjka v skoraj vsakem vozilu. Najbolj pa so temu izpostavljeni majhni mestni avtomobili. Res je, da lahko podremo sedeže, da z našim vozilom peljemo več stvari, vendar to ni vedno najboljša rešitev. Na srečo nam strešni kovčki konkretno povečajo prostornino prtljažnega prostora avtomobila, kamor lahko shranimo raznovrstne stvari, kot so obleke, športno opremo, živila ipd. Sedaj lahko pospravimo vse odvečne stvari na streho, namesto da bi jih morali stlačiti v prtljažni prostor ali v samo kabino.

Zaščita dragocenih stvari pred vremenskimi vplivi

strešni kovčekStrešni kovčki, kot jih bomo našli na spletni strani www.withcar.si, so narejeni iz vrhunskih materialov. Tako ohišje posameznega kovčka sestoji iz trpežne plastike, aluminija ali pa steklenih vlaken. Te materiali poskrbijo, da je vsa prtljaga zavarovana pred vetrom, dežjem, vlago, soncem in drugimi naravnimi elementi. Ker je včasih nemogoče napovedati vreme na cesti, smo lahko vedno brez skrbi, saj bo naša prtljaga ostala na varnem v vseh pogojih.

Večja udobnost potnikov

Pri prenatrpanem avtomobilu z razno prtljago lahko hitro postane neudobno vsem potnikom in vozniku. Tako vožnja hitro postane utrujajoča za vse ljudi v avtomobilu. Strešni kovček pa nas razbremeni te situacije, saj lahko vse moteče predmete pospravimo vanj. Vožnja s preveliko prtljage v kabini je zelo nevarna. Temu je tako, saj lahko prtljaga v primeru hitrega zaviranja poškoduje potnike, kot tudi voznika.¸Za kar največjo varnost, je potrebno kovček namestiti na kvalitetne avtomobilske strešne sani.

Izboljšana aerodinamičnost vozila

Dejstvo je, da vsak dodatek k našemu vozlu lahko spremeni aerodinamičnost. Tako lahko porabimo več goriva, kot bi ga sicer. Tako narastejo stroški pri dolgih vožnjah, čemur se je pametno izogniti. Strešni kovčki imajo tako obliko, da ustvarijo čim manj zračnega upora.

Poleg tega pa so kovčki narejeni tako, da zavarujejo dragoceno prtljago pred nepridipravom, saj imajo vgrajeno ključavnico. Tako se izognemo možni kraji, saj je vsa vsebina kovčka skrita. Možno je tudi, da če moramo pustiti dragocene stvari v avtu, da jih premestimo v kovček. Tako ne bo uvidevno, kaj imamo spravljeno v kovčku, kar bo močno zmanjšalo možnost kraje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *